Κηδεία Γιάννη Πουλόπουλου: Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον σπουδαίο καλλιτέχνη - Πλήθος κόσμου στο τελευταίο ''αντίο''

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο....

Το τελευταίο “αντίο” είπαν στις 6 το απόγευμα  στο κοιμητήριο της Κηφισιάς συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στον Γιάννη Πουλόπουλο.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 79 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Παρότι η πανδημία του κορωνοϊού προβάλει σοβαρούς περιορισμούς, αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού που βρέθηκαν στην Κηφισιά το μεσημέρι της Πέμπτης για να αποχαιρετίσουν τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Τα στεφάνια με τα “αντίο” στον Γιάννη Πουλόπουλο, γέμισαν τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Στο νεκροταφείο κατέφθασαν η Λουκίλα Καρρέρ, ο Αντύνας, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Πασχάλης, η Ελένη Ροδά, η Ρένα Κουμιώτη κ.α.

Ανάμεσά τους, ο στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου που έφτασε κρατώντας μερικά λευκά τριαντάφυλλα στην αγκαλιά της, αλλά και η Καίτη Γκρέι, που χαρακτήρισε τον Γιάννη Πουλόπουλο τον καλύτερο συνεργάτη που είχε.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1941 στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, στην περιοχή της Μάνης. Οι γονείς του, μεσσηνιακής καταγωγής, κατοικούσαν στην Αθήνα, στην περιοχή του Μεταξουργείου και ύστερα μετακόμισαν στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Σε ηλικία 5 ετών μένει ορφανός από μητέρα και μεγαλώνει με τον πατέρα του Γιώργο και τον μικρό αδερφό του Βασίλη.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος από μικρός είχε κλίση στο τραγούδι. Παρακινημένος από τους φίλους του, που τον άκουγαν να τραγουδάει, αλλά και έχοντας ο ίδιος μεγάλη πίστη στις φωνητικές του ικανότητες, πήγαινε στην εταιρεία Columbia το 1962 κάνοντας προσπάθειες για να πει κάποια τραγούδια που γίνονταν τότε ακροάσεις, ζητώντας να τον ακούσουν, αλλά κανείς δεν του έκλεισε κάποιο ραντεβού.

Δείτε όλες τις φωτό από την κηδεία στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ