Σταϊκούρας: «Eπιδοτούμενο ενοίκιο για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους» - Τι είπε για το πρόγραμμα Γέφυρα(βίντεο)

Όλα όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών....

Στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για το πρόγραμμα «Γέφυρα», το σχέδιο νόμου για τη δεύτερη ευκαιρία, καθώς και για τους πλειστηριασμούς

Συγκεκριμένα, για τους πλειστηριασμούς τόνισε ότι γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. “Εμείς όμως προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες για να μην γίνονται πλειστηριασμοί” τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και έκανε γνωστό ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει, παρά τη ρύθμιση των χρεών του, το ακίνητο θα μεταβιβάζεται για 12 χρόνια στο νέο φορέα και σε αυτό θα διαμένει ο ιδιοκτήτης, πληρώνοντας ενοίκιο που θα επιδοτείται.

 

 

 

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, με το πρόγραμμα “γέφυρα” διασφαλίζεται ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα έχουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς. “Βοηθάμε τον πολίτη και προληπτικά και κατασταλτικά” σημείωσε.

Για όσα νοικοκυριά μπορούν να πληρώσουν κάτι από τα χρέη τους, θα παγώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, θα ρυθμίζεται ευνοϊκά η οφειλή και το Δημόσιο θα επιδοτεί τις νέες δόσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ