Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν μπορούμε να κάνουμε αγιασμό στις 14 λόγω του Σταυρού - 15 Σεπτεμβρίου θα έρθουν οι κληρικοί (βίντεο)

Η πρόταση της Εκκλησίας είναι να μεταφερθεί ο αγιασμός μία μέρα αργότερα, την 15η Σεπτεμβρίου. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές πρόκειται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες αυτή τη χρονιά, τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου - και όχι στις 7 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί - μετά τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. 

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί με τον Αγιασμό, καθώς στις 14 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», δήλωσε σχετικά στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Αυτή θα είναι και η πρόταση της Εκκλησίας, ο αγιασμός, δηλαδή, να μεταφερθεί μία μέρα μετά, την 15η Σεπτεμβρίου, καθώς λόγω των λειτουργιών που θα τελούνται στους ναούς στις 14, θα είναι δύσκολη η μετάβαση των κληρικών στις σχολικές μονάδες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ