Βία χωρίς τέλος στην Αμερική - Στο βίντεο οι αστυνομικοί φορούν πλαστική σακούλα σε έναν μαύρο & πεθαίνει από ασφυξία

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, με τον 41χρονο Daniel Prude να χάνει τη ζωή του. 

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από τις ΗΠΑ, με τους αστυνομικούς να ασκούν βία σε έναν άοπλο Αφροαμερικανό. 

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, πριν ακόμη και από τη δολοφονία του George Floyd, όμως δημοσιοποιήθηκε τώρα.

Πρόκειται για τον 41χρονο Daniel Prude, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όπως αναφέρει το BBC

 

 

Οι αστυνομικοί του έβαλαν στο κεφάλι μία πλαστική σακούλα, με αποτέλεσμα να υποστεί ασφυξία και να καταλήξει μία εβδομάδα αργότερα. 

Όπως ανέφερε ο αδελφός του, Joe, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, το περιστατικό συνέβη στις 23 Μαρτίου στο Rochester της Νέας Υόρκης, με τον ίδιο να καλεί την αστυνομία για να βοηθήσει τον Daniel.

 

 

Ο Daniel Prude ήταν εργάτης από το Σικάγο και πατέρας 5 παιδιών, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον αδελφό του στη Νέα Υόρκη, όπου και έχασε τελικά τη ζωή του. 

Ο 41χρονος άνδρας βγήκε στο δρόμο ολόγυμνος, ενώ, μάλιστα, στην περιοχή επικρατούσε ελαφρά χιονόπτωση και όπως φαίνεται στο βίντεο, συμμορφώθηκε αμέσως με τις υποδείξεις των αστυνομικών. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Letta ?‍? God is with me (@lettacakes99) on

 

Ο ίδιος φαίνεται αρκετά ταραγμένος, καθώς σύμφωνα και με τον αδελφό του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, όμως δεν φαίνεται να προβάλει αντίσταση. 

Οι αστυνομικοί του φορούν κουκούλα στο κεφάλι και τον πιέζουν στο έδαφος, ενώ μετά από λίγο σταματά να κινείται. 

 

 

Μετά από λίγο στο σημείο φτάνει ασθενοφόρο, με το προσωπικό να προσπαθεί να κάνει ανάνηψη στον άτυχο άνδρα, ο οποίος κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο. 

Όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του Prude ήταν ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από «επιπλοκές της ασφυξίας στο πλαίσιο του φυσικού περιορισμού», ενώ στην εν λόγω έκθεση αναφέρεται πως ο 41χρονος ήταν υπό την επήρεια του παραισθησιογόνου PCP.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εγκεφαλικά νεκρός και στις 30 Μαρτίου άφησε την τελευταία του πνοή.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Thompson (@chronsofnon) on

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του Prude, το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε τώρα, καθώς χρειάστηκαν τόσοι μήνες για να τους δοθεί από την αστυνομία το βίντεο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ