Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς - Γώγος: Νέα μέτρα για εργαζόμενους σε γηροκομεία & κλειστές μονάδες - Ελπιδοφόρα τα στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο (βίντεο)

Όσα ανακοίνωσαν... 

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως η πανδημία συνεχίζεται, με μεγάλη διασπορά παγκοσμίως, ενώ ανέφερε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη. 

Εκτίμησε πως θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ώστε «να περιορίσουμε τη διασπορά σε αυτή τη φάση πριν τον χειμώνα».

Ο λοιμωξιολόγος εξέφρασε την αισιοδοξία του, πάντως, για την ιατρική αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς, όπως είπε, έχουν βελτιωθεί πολύ τα θεραπευτικά μέσα.

«Τα πάμε αρκετά καλά στα νοσοκομεία, ως προς την περιφρούρηση του εθνικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά. 

 

 

 

Παίρνοντας τον λόγο από τον καθηγητή, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα σε γηροκομεία και κλειστές δομές. 

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Στις επόμενες 10 ημέρες θα ελεγχθούν όλες οι δομές όλης της χώρας» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου αυτών των μονάδων.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως αναβάλλονται οι μη αναγκαίες άδειες του προσωπικού, ενώ όσοι επιστρέφουν στην εργασία τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό 48 ώρες πριν την επάνοδό τους. 

Επίσης, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς και την επαφή με άτομα που έχουν ύποπτα συμπτώματα, συνιστάται, δε, ο περιορισμός των κοινωνικών συναθροίσεων, σε μέρη με κόσμο. 

Αν κάποιος εργαζόμενος έρθει σε επαφή με κρούσμα, θα πρέπει να παρακολουθεί την υγεία του, να ενημερώσει τους υπευθύνους της δομής, καθώς και να αυτοπεριοριστεί κατά το δυνατόν. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, δε, πως πρόκειται να γίνουν τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους στρατεύσιμους. 

 

 

 

Σχετικά, δε, με τα εμβόλια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε πως «από τον Δεκέμβρη θα πάρουμε τις δόσεις» του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε και στο εμβόλιο Sputnik V, λέγοντας πως «τώρα πλέον έχουμε δεδομένα για το ρωσικό εμβόλιο. Το Lancet είναι ένα εξαιρετικό περιοδικό από τα πρώτα στον κόσμο... Έχουμε πολύ καλή ανοσιακή ανταπόκριση, σχεδόν 100% μάλιστα, επόμενως είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο και περιμένουμε και την φάση 3, όπου εκεί εγκρίνεται. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποίησαν οι άλλες εταιρείες...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ