Η γκουρού χειροπράκτης Κατερίνα Μουστάκα δείχνει σε παιδιά και γονείς πως να ‘’φοράμε’’ σωστά την σχολική τσάντα - Αποφεύγουμε σκολίωση & τραυματισμούς

Η ιέρεια της οστεοπαθητικής Κατερίνα Μουστάκα έχει την λύση για όλα... 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σε λίγες ημέρες παρά την πανδημία του κορωνοϊού... 

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία με νέα δεδομένα. Παρόλα αυτά, αυτό που βασανίζει γονείς και παιδιά κάθε χρόνο είναι η σχολική τσάντα και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει αν δεν την φοράε σωστά. 

Για αυτό και η  ιέρεια της οστεοπαθητικής Κατερίνα Μουστάκα έχει την λύση! 

Με μια ανάρτηση στο προφίλ της μας λέει πως οι νέοι μαθητές θα αποφύγουν την σκολίωση και τους τραυματισμούς...

Δείτε τι γράφει: Μιας και πλησιάζει το άνοιγμα των σχολείων, ξανά μοιράζομαι μαζί σας στοιχεία από πρόσφατη έρευνα που απενοχοποιεί τη σχολική τσάντα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μιας και πλησιάζει το άνοιγμα των σχολείων, ξανά μοιράζομαι μαζί σας στοιχεία από πρόσφατη έρευνα που απενοχοποιεί τη σχολική τσάντα. Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι αν το παιδί σας δεν έχει ήδη κάποιο ενεργό μυοσκελετικό σύμπτωμα, η σχολική τσάντα ούτε θα του δημιουργήσει πρόβλημα, ούτε θα του αφήσει κουσούρι. Σύμφωνα με την κοινή γνώμη, οι σχολικές τσάντες ακόμα αποτελούν μείζων θέμα ανησυχίας για την ορθοσωμία και την υγεία των απογόνων μας. ´Οχι μόνο γονείς αλλά και πολλοί επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι οι συχνά υπέρβαρες -είναι η αλήθεια- σχολικές τσάντες, αποτελούν προδιαθετικό παραγόντα Οσφυαλγίας σε παιδιά και εφήβους. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα; Γονείς όλου του κόσμου, χαλαρώστε! Σύμφωνα με τελευταία έρευνα δεν υπάρχει ούτε ουσιώδης ούτε αιτιώδης σχέση ανάμεσα στη σχολική τσάντα και την ανάπτυξη μυοσκελετικών συμπτωμάτων στα βλαστάρια μας. Μια πρόσφατη μελέτη (? ⬇️) έχοντας αναλύσει 69 προηγούμενες έρευνες, που παρακολούθησαν και κατέγραψαν συνολικά 72.000 παιδιά, καταλήγει ότι: . 1.✅Η αιτία για την εμφάνιση μυοσκελετικών συμπτωμάτων είναι πολυπαραγοντική. . 2.✅Δεν υπάρχουν ικανά αποδεικτικά στοιχεία ότι το βάρος της τσάντας, το σχέδιο και ο τρόπος που την κρατάει το παιδί αποτελούν παθογενετική αιτία ανάπτυξης συμπτωμάτων Οσφυαλγίας σε νεαρές ηλικίες. . 3.✅Η εμφάνιση Οσφυαλγίας σε ενήλικες δεν μπορεί να προβλεφθεί, ούτε σχετίζεται με τη χρήση σχολικής τσάντας κατά την παιδική ηλικία. . 4.✅Χρειάζεται, επίσης, να σημειωθεί ότι η #κίνηση και η #φόρτιση -με μέτρο- της νεαρής σπονδυλικής, αποτελούν προαπαιτούμενα για την #υγεία και την #ανάπτυξη της. Αυτό που μας λέει, δηλαδή, η έρευνα είναι ότι ακόμα και σε τρυφερές ηλικίες, η σπονδυλική μας στήλη είναι και ανθεκτική και ικανή να αντέξει φορτία- αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος της. Αγάπη ❤️πολλή και παρακαλώ μοιραστείτε την πληροφορία ?. . Για περισσότερα, διαβάστε ολόκληρο το άρθρο μου, στο #Blog μου #ΤάδεΕφηΚατερίνα, link in bio ⬆️.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Moustaka MD, DC (@drkaterinamoustaka) στις

Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι αν το παιδί σας δεν έχει ήδη κάποιο ενεργό μυοσκελετικό σύμπτωμα, η σχολική τσάντα ούτε θα του δημιουργήσει πρόβλημα, ούτε θα του αφήσει κουσούρι.

Σύμφωνα με την κοινή γνώμη, οι σχολικές τσάντες ακόμα αποτελούν μείζων θέμα ανησυχίας για την ορθοσωμία και την υγεία των απογόνων μας. ´Οχι μόνο γονείς αλλά και πολλοί επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι οι συχνά υπέρβαρες -είναι η αλήθεια- σχολικές τσάντες, αποτελούν προδιαθετικό παραγόντα Οσφυαλγίας σε παιδιά και εφήβους.

Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα;

Γονείς όλου του κόσμου, χαλαρώστε!

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα δεν υπάρχει ούτε ουσιώδης ούτε αιτιώδης σχέση ανάμεσα στη σχολική τσάντα και την ανάπτυξη μυοσκελετικών συμπτωμάτων στα βλαστάρια μας.

Μια πρόσφατη μελέτη έχοντας αναλύσει 69 προηγούμενες έρευνες, που παρακολούθησαν και κατέγραψαν συνολικά 72.000 παιδιά, καταλήγει ότι:
.
1.Η αιτία για την εμφάνιση μυοσκελετικών συμπτωμάτων είναι πολυπαραγοντική.
.
2.Δεν υπάρχουν ικανά αποδεικτικά στοιχεία ότι το βάρος της τσάντας, το σχέδιο και ο τρόπος που την κρατάει το παιδί αποτελούν παθογενετική αιτία ανάπτυξης συμπτωμάτων Οσφυαλγίας σε νεαρές ηλικίες.
.
3.Η εμφάνιση Οσφυαλγίας σε ενήλικες δεν μπορεί να προβλεφθεί, ούτε σχετίζεται με τη χρήση σχολικής τσάντας κατά την παιδική ηλικία.
.
4.Χρειάζεται, επίσης, να σημειωθεί ότι η #κίνηση και η #φόρτιση -με μέτρο- της νεαρής σπονδυλικής, αποτελούν προαπαιτούμενα για την #υγεία και την #ανάπτυξη της.

Αυτό που μας λέει, δηλαδή, η έρευνα είναι ότι ακόμα και σε τρυφερές ηλικίες, η σπονδυλική μας στήλη είναι και ανθεκτική και ικανή να αντέξει φορτία- αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος της.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ