Ανησυχία στην Πέλλα: Περισσότερα από 35 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά (βίντεο)

Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνται 680 εργαζόμενοι.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στο νομό Πέλλας, το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 35 εργαζόμενοι εργοστασίου στα Γιαννιτσά.

Πρόκειται για κονσερβοποιία, όπου την προηγούμενη εβδομάδα ανιχνεύτηκαν τα πρώτα 10 κρούσματα, ενώ αυτή την εβδομάδα άλλοι 25 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι, όλοι οι νοσούντες βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών τους. 

 

 

Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνται 680 εργαζόμενοι.

Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, είναι εποχικοί και ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για περαιτέρω διασπορά του ιού. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει το maxitis.gr, συναγερμό έχει προκαλέσει στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας Κιλκίς και στις αρμόδιες νοσηλευτικές αρχές της που συνορεύουν με τη περιοχή των Γιαννιτσών της περιφερειακής ενότητας Πέλλας η πιστοποίηση ανακάλυψης μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα και εχθές στην περιοχή της Γουμένισσας.

Συγκεκριμένα μετά την χθεσινή ανίχνευση δύο κρουσμάτων σε πολίτες κατοίκους στην ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Παιονίας και τις διαδικασίες ιχνηλάτησης που ακολούθησαν, ανακαλύφθηκαν έντεκα ακόμη φορείς του ιού από την περιοχή της Γουμένισσας και της Γρίβας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους δεκατρείς.

Πρόκειται σύμφωνα με τις πληροφορίες, για ομάδα κατοίκων της περιοχής που εργάζονται στο σύνολο τους σε μονάδα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, μία περιοχή με υψηλό επιδημιακό φορτίο κορωνοϊού, σύμφωνα και με τις σχετικές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, στο νοσοκομείο της Γουμένισσα έχουν προσέλθει οικειοθελώς και έχουν ληφθεί δείγματα για την εξέταση μοριακού ελέγχου σε δεκατέσσερα ακόμη άτομα (δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη τα αποτελέσματα), καθώς συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα οι μέχρι τώρα φορείς του ιού.

Αυτή την στιγμή οι αρμόδιες περιφερειακές αρχές πολιτική προστασίας είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες κεντρικές, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αρκετά μεγάλος και σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Μαχητή» ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για την εφαρμογή τοπικού lockdown στην περιοχή της Γουμένισσας και Γρίβας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ