Μεγάλη φωτιά & ταραχές στη Μόρια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος: Καταστράφηκε το ΚΥΤ, όπου έμεναν 13.000 μετανάστες, οι 35 με κορωνοϊό (φωτό - βίντεο)

Απίστευτη καταστροφή και πύρινη κόλαση στη Μόρια...

Όλα ξεκίνησαν χθες μετά τις 10.30 το βράδυ, όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, άρχισαν οι ταραχές στη δομή της Μόριας.

 

Οι εστίες της φωτιάς ήταν πολλές και όπως εκτιμούν οι αρχές οφείλονται σε εμπρηστική ενέργεια, ενώ, λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αφορμή για τις ταραχές και την πυρκαγιά υπήρξε η ανακοίνωση 35 κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή και η απόφαση να απομονωθούν μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

 

Μετά τις 2.30 το βράδυ, πολλοί ήταν οι μετανάστες που κινήθηκαν προς την πόλη της Μυτιλήνης, περνώντας και μέσα από το χωριό της Μόριας, έχοντας μαζί τους τα λιγοστά τους υπάρχοντα.

Το ΚΥΤ, στο οποίο διέμεναν περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχει γίνει στάχτη, ενώ η Λέσβος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα, στο νησί μεταβαίνουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ώστε να κάνουν εκτίμηση της κατάστασης.

«Εξετάζεται και ο τρόπος και τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας για το θέμα, ενώ συμπλήρωσε πως θα υπάρξει άμεσα ειδική μέριμνα για την στέγαση των ανθρώπων αυτών, ενώ θα απαγορευτεί η απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών της δομής της Μόριας, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. 

 

Εν τω μεταξύ ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Λέσβο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη νύχτα.

Με το φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή, με την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια να είναι τραγική, όπως φαίνεται από τις εικόνες.

(Photo: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ