Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Mας δίνει 6 μοναδικές ιδέες για να αξιοποιήσουμε το κενό δωμάτιο στο σπίτι

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως η έλλειψη χώρου στα μοντέρνα αστικά περιβάλλοντα οδηγεί τα σύγχρονα σπίτι σε μια διαρκή συρρίκνωση. Αυτός είναι και ο λόγος που η παρουσία ενός κενού δωματίου στο σπίτι ενδεχομένως θεωρείται πολυτέλεια.

Αν ανήκετε ωστόσο στους τυχερούς που έχουν ένα κενό δωμάτιο στο σπίτι τους πρέπει να γνωρίζετε πως είστε σε προνομιακή θέση καθώς έχετε πολλές επιλογές για να δημιουργήσετε έναν ιδιαίτερο και πρακτικό χώρο που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες ή τα χόμπι σας.

Διαβάστε παρακάτω 6 δημιουργικές ιδέες που θα σας εμπνεύσουν για να το αξιοποιήσετε!

Σοφίτα: Αν το κενό σας δωμάτιο είναι η σοφίτα του σπιτιού τότε δεν θα μπορούσατε να είστε πιο τυχεροί.

Είναι η ευκαιρία σας για να δημιουργήσετε έναν γαλήνιο χώρο για ησυχία και απομόνωση.

Διαμορφώστε μια «ιδιωτική γωνιά» για να κάνετε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες (όπως πχ διάβασμα) ή απλώς για να χαλαρώνετε όταν θέλετε την ησυχία σας.

Είναι η ευκαιρία σας για να δημιουργήσετε έναν γαλήνιο χώρο για ησυχία και απομόνωση.

Εφηβικό δωμάτιο: Μήπως έχετε στο σπίτι κάποιον έφηβο που ξεκίνησε να απαιτεί τον προσωπικό του χώρο; Το κενό σας δωμάτιο μπορεί να διαμορφωθεί σε έναν χώρο μελέτης και προσωπικού χρόνου, ενώ οποτεδήποτε χρειαστεί μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως δωμάτιο καλεσμένων για να φιλοξενήσετε φίλους για μερικά βράδια.

Το κενό σας δωμάτιο μπορεί να διαμορφωθεί σε έναν χώρο μελέτης και προσωπικού χρόνου.

Media room: Τι θα λέγατε να διαμορφώσετε το άδειο σας δωμάτιο σε αποκλειστικό χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας; Οργανωθείτε, προμηθευτείτε οθόνη ή προτζέκτορα και ηχεία και φτιάξτε το απόλυτο media room για να απολαμβάνετε τις ταινίες και τη μουσική που αγαπάτε.

Τι θα λέγατε να διαμορφώσετε το άδειο σας δωμάτιο σε αποκλειστικό χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας;

Δωμάτιο διαβάσματος: Σας αρέσουν τα βιβλία; Τότε το κενό σας δωμάτιο είναι ιδανικό για να το μετατρέψετε σε χώρο διαβάσματος.

Συγκεντρώστε εκεί όλα σας τα βιβλία, τοποθετήστε τα σε βιβλιοθήκες και ράφια, διακοσμήστε τους τοίχους με έργα τέχνης, επιλέξτε τον κατάλληλο φωτισμό και βάλτε ένα τραπέζι με μερικές καρέκλες που θα αποτελέσει το τέλειο spot για τα αναγνωστικά σας ταξίδια.

Το κενό σας δωμάτιο είναι ιδανικό για να το μετατρέψετε σε χώρο διαβάσματος.

Γυμναστήριο: Ένα πλήρως εξοπλισμένο δωμάτιο που θα διαθέτει τα απαραίτητα όργανα γυμναστικής είναι μια πολύ καλή αξιοποίηση του χώρου και θα σας χαρίσει υγεία και ευεξία. Φωτίστε το κατάλληλα, πάρτε μερικούς καθρέπτες, βάλτε στον τοίχο την αγαπημένη σας ταπετσαρία και… ξεκινήστε να γυμνάζεστε!

Ένα πλήρως εξοπλισμένο δωμάτιο που θα διαθέτει τα απαραίτητα όργανα γυμναστικής είναι μια πολύ καλή αξιοποίηση του χώρου. σύμφωνα με το spirossoulis.com 

Γραφείο: Αν ανήκετε στους ανθρώπους που δουλεύουν (και) από το σπίτι, τότε γιατί να μην μετατρέψετε το άδειο σας δωμάτιο στο προσωπικό σας γραφείο ώστε να δουλεύετε ήσυχα και συγκεντρωμένα; Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους, διακοσμήστε το σύμφωνα με το γούστο σας, δημιουργήστε έναν χώρο αποκλειστικά για εργασία και διαχωρίστε τον από τους άλλους χώρους του σπιτιού που προορίζονται για χαλάρωση και ξεκούραση.

Δημιουργήστε έναν χώρο αποκλειστικά για εργασία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ