Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης & Τζώρτζης Κουτσολιούτσος - Σε λυγμούς ξέσπασε η Καίτη Κουτσολιούτσου που αφέθηκε ελεύθερη

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορίες που βαρύνουν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αφορούν την περίοδο από το 2000 έως και το 2018

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο ιδρυτής της εταιρείας Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης, αμέσως μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Καίτη, η οποία απολογήθηκε για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Καίτη Κουτσολιούτσου ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε την απόφαση περί προφυλάκισης του συζύγου και του γιου της, ενώ, η εγγύηση για την ίδια φέρεται να ορίστηκε σε ποσό που αγγίζει τα 100.000 ευρώ. Της επιβλήθηκε, επίσης, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορίες που βαρύνουν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αφορούν την περίοδο από το 2000 έως και το 2018, ενώ και οι τρεις φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Το σκάνδαλο της Folli Follie ξεκίνησε να γίνεται γνωστό τον Μάιο του 2018 όταν αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο του report του Quintessential Capital Management (QCM) που αφορούσε την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ασκήθηκαν οι πρώτες ποινικές διώξεις για την υπόθεση. 

Να σημειωθεί πως κατηγορίες, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν απαγγελθεί και σε 27 ακόμη πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία, μετά την απολογία τους, έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ