Καρε καρέ οι εικόνες ντροπής από τη Μόρια: Στο δρόμο κοιμούνται χιλιάδες μετανάστες (φωτό - βίντεο)

Χωρίς τρόφιμα και νερό, στον δρόμο βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες... 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη Μόρια, με πρόσφυγες και μετανάστες να κοιμούνται στο δρόμο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ, στο οποίο διέμεναν 13.000 άτομα.

H δομή στην οποία διέμεναν 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες έγινε στάχτη, με αποτέλεσμα η στέγαση των ανθρώπων αυτών να αποτελεί μεγάλο ζήτημα.

 

 

 

Εικόνες ντροπής κατέγραψαν φωτογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες πολλούς ανθρώπους, ακόμη και μικρά παιδιά, να "στήσουν" σκηνές στον δρόμο, έχοντας μαζί τους σε πλαστικές σακούλες τα λιγοστά τους υπάρχοντα.

Χθες δύο νέες εστίες φωτιάς έκαψαν ό,τι είχε απομείνει από το ΚΥΤ της Μόριας, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να περάσουν τη νύχτα στο δρόμο και αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο οδόστρωμα, ενώ τους λείπουν ακόμη και τα απαραίτητα, καθώς δεν έχουν τρόφιμα, ούτε νερό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτιά & ταραχές στη Μόρια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος: Καταστράφηκε το ΚΥΤ, όπου έμεναν 13.000 μετανάστες, οι 35 με κορωνοϊό (φωτό - βίντεο)

(Photo: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Η κατάσταση παραμένει τραγική στο νησί της Λέσβου, με την πανδημία του κορωνοϊού να επιδεινώνει τα πράγματα. 

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχετική δήλωσή του, το νησί της Λέσβου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απομακρύνθηκαν.

Η Λέσβος θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 4 μήνες με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

 

 

Στο νησί μεταβαίνει σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως είχε ανακοινώσει από χθες ο Πρωθυπουργός, ώστε να συνδράμει τις προσπάθειες. 

 

 

Μάλιστα, σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη με πτήση τσάρτερ και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από το ΚΥΤ της Μόριας.

 

 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, εξέφρασε την υποστήριξή της στην Ελλάδα, με μήνυμά της στο twitter, ενώ τόνισε πως η Ε.Ε. είναι έτοιμη να προσφέρει την βοήθειά της.

 

 

Σε δικό του μήνυμα στα social media, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, τόνισε πως η σκέψη του βρίσκεται στη Μόρια, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους κατοίκους της Λέσβου και την στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ