Εξώγαμη κόρη του Βασιλιά του Βελγίου: Είμαι και εγώ πριγκίπισσα, έχω τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με τον αδερφό μου, Βασιλιά Φίλιπ, τον Λόρεντ & την Άστριντ

Ζητά ίσα δικαιώματα με τα ετεροθαλή αδέρφια της... 

Ίσα δικαιώματα και τίτλους με τα νόμιμα παιδιά του πατέρα της, ζητά η νόθα κόρη του βασιλιά Αλβέρτου του Βελγίου, η 52χρονη καλλιτέχνης Ντελφίν Μποέλ. 

Η Ντελφίν παραπέμπει την υπόθεσή της στο εφετείο στις Βρυξέλλες.

Ο Βασιλιάς Αλβέρτος παραδέχτηκε τελικά ότι ήταν ο πατέρας της Boël τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έχοντας αμφισβητήσει τον ισχυρισμό της πατρότητας για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η μητέρα της, η βαρόνη Sybille de Selys Longchamps, ισχυρίζεται ότι είχε μια 18χρονη σχέση με τον Άλμπερτ προτού γίνει βασιλιάς.

Οι φήμες για ένα παράνομο παιδί εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1999 σε μια αδημοσίευτη βιογραφία για τη σύζυγο του Αλβέρτου, Βασίλισσα Πάολα, που προκάλεσε βασιλικό σκάνδαλο και διαρκή κουτσομπολιό των μέσων ενημέρωσης.

Η κ. Boël ισχυρίστηκε για πρώτη φορά ότι ο Βασιλιάς ήταν ο βιολογικός της πατέρας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του 2005, αλλά μόλις παραιτήθηκε το 2013 - όταν έχασε την ασυλία του για δίωξη - άνοιξε δικαστική διαδικασία αναφέρει το BBC.

 

Ο δικηγόρος της Μποέλ δήλωσε την Πέμπτη ότι επιδιώκει τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα τρία παιδιά του βασιλιά Αλβέρτου, τον Φίλιπ – βασιλιά τώρα του Βελγίου, τον πρίγκιπα Λόρεντ και την πριγκίπισσα Άστριντ.

«Η θέση της Ντελφίν δεν είναι ότι θέλει ή δεν θέλει να είναι πριγκίπισσα» δήλωσε ο Μαρκ Γιούτενταλ. «Δεν θέλει να είναι ένα παιδί σε εκπτώσεις, θέλει να έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, τίτλους και ιδιότητες με τα αδέρφια της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ