Επιστροφή στην 12μηνη θητεία και στον στρατό ξηράς - Υποχρεωτική στράτευση στα 18;

Στο τραπέζι σενάριο αύξησης της θητείας στο Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.... 

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, από τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε αλλαγές στον στρατό ξηράς, με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους δώδεκα μήνες να θεωρείται δεδομένη.

«Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας πως δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτύξουν δεξιότητες οι νεοσύλλεκτοι που θα τους είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά το στρατό.

Δείτε όλα όσα τόνισε ο Πρωθυπουργός στο 1:56:57

Τόνισε ότι θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο και θα εξεταστεί το θέμα, που πρέπει πρώτα να ζυγιστεί γιατί δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, και αφορά την υποχρεωτική στράτευση στα 18.

«Είναι θέμα το οποίο το συζητάω και το συζητά η κυβέρνηση, αλλά δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

"Διευκολύνει πάρα πολύ τον προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργεί ένα καθεστώς ισότητας για όλους, μπαίνουν όλοι στην ίδια ηλικία. Αν κάποιος έχει περάσει στο Πανεπιστήμιο, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, θα μεταθέσει απλά την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο για ένα χρόνο, και θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στα 18" είπε και συμπλήρωσε:

"Είναι θέμα το οποίο το συζητάω και το συζητάει η Κυβέρνηση. Δεν είμαι έτοιμος ακόμα να κάνω οριστικές ανακοινώσεις. Θέλω να πειστώ από τις Ένοπλες Δυνάμεις ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα έχει σημαντική προστιθέμενη αξία. Σε κάθε περίπτωση αυτές δεν είναι αλλαγές που πατάς ένα κουμπί και εφαρμόζονται αύριο. Προφανώς χρειάζονται αρκετό χρόνο προγραμματισμού για να ισχύσουν από κάποια στιγμή στο μέλλον".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ