Αττική – Κορωνοϊός: Ξανά αυστηρά μέτρα λόγω αυξήσεων κρουσμάτων – Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι – Αποστάσεις στα εστιατόρια, περιορισμοί σε γάμους, Μ.Μ.Μ & λαϊκές (Βίντεο)

Όλα τα μέτρα θα αποφασιστούν στις 10:00 στη σύσκεψη…

Νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα κατά του κορωνοϊού έρχονται στην Αττική και σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες.

 

Όπως γνωστοποίησε ο Στέλιος Πέτσας, ήδη ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους επιστήμονες κατάλογο με μέτρα. Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τελικές αποφάσεις για τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αθήνα.

 

«Στο τραπέζι» έχει τεθεί πάντως το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και στην Αττική. Για τη δυνατότητα εφαρμογής του όμως υπάρχουν αμφιβολίες. Δεν τίθεται αντίθετα σε κάθε περίπτωση ζήτημα lock down ή κλεισίματος καταστημάτων, για προφανείς οικονομικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.

 

Ένα άλλο σενάριο που έχει συζητηθεί είναι το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Εξετάζεται επίσης σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ανώτατος αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και να μειωθεί ξανά ο επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ανοιχτό είναι επιπλέον να γίνει ακόμη πιο αυστηρό το ωράριο σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης.

 

"Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, που ξεπέρασε ακόμη και το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, ημερησίως αλλά και στο Ισραήλ, που προχωρά στην επιβολή νέου lockdown τριών εβδομάδων, έως και τις 9 Οκτωβρίου.

 

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς, ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ