Με καπετάνιους σκύλους έληξε το Woof Race 2020 στην Κέρκυρα – Θαυμάσιες φωτό με τα αδέσποτα στο πηδάλιο

Η θάλασσα μπορεί να μας σκληραίνει το δέρμα και τα χέρια όμως μας "μαλακώνει" την καρδιά και περισσεύουμε σε αγάπη» ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας

 

Ένας διαφορετικός αγώνας ιστιοπλοΐας με κυβερνήτες... σκύλους και πλήρωμα ανθρώπους διεξήχθη στην Κέρκυρα την Κυριακή (13/9). Διοργανωτής του "Woof Race" ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας (ΙΟΚ), που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θέλησε να στείλει ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη να δοθεί βοήθεια στα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν πως η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων σκύλων ήταν πρώην αδέσποτα, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και την φιλοζωία των ανθρώπων που είναι κοντά στον αθλητισμό και τη φύση.

«Η θάλασσα μπορεί να μας σκληραίνει το δέρμα και τα χέρια όμως μας "μαλακώνει" την καρδιά και περισσεύουμε σε αγάπη» ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας.

Συνολικά στον "Woof Race" συμμετείχαν 25 σκάφη, αλλά οι χνουδωτοί κυβερνήτες που φορούσαν ειδικά για εκείνους ραμμένες μπαντάνες ήταν 17. Το μήνυμα που αναγραφόταν στις μπαντάνες των "Skippers" ανέφερε: «Η ζωή είναι όμορφη όταν έχεις οικογένεια».

Υποχρεωτικό πλήρωμα ανά σκάφος ήταν ένας σκύλος και δύο άνθρωποι. Οι κατηγορίες συμμετοχής χωρίστηκαν ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου (mini-medium-large) και όχι ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους.

Το παράβολο συμμετοχής ανά σκάφος είχε οριστεί στα 20 ευρώ και τα έσοδα διατέθηκαν στο φιλοζωικό σωματείο "ΚΙΒΩΤΟΣ- THE ARK". Οι συμμετέχοντες προέβησαν και σε δωρεές πέραν από το παράβολο συμμετοχής.

Μετά τον τερματισμό των σκαφών ακολούθησε απονομή επάθλων των νικητών στον Όμιλο, μια ευγενική χορηγία του petshop «Ιωάννης Βάρθης».

Ο ΙΟΚ απηύθυνε κάλεσμα και σε άλλους ομίλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για τα αδέσποτα, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και λύση στο θέμα των εγκαταλελειμμένων ζώων της Ελλάδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ WOOF RACE 2020

25 ΣΚΑΦΗ / 17 ΧΝΟΥΔΩΤΟΙ skippers

KATHΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΑ

1. Daddy με τη Νέρα

2. Ilona με την Kira

3. Orca με τον Μαξ

KΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑ

1. Marakesh express με τους Μπο και Τούνη

2. Cariad bach με τη Millie

3. LIGO LIGO με τον Jerry

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΟΥΤΡΙΝΑ (Σκάφη χωρίς σκύλο κυβερνήτη)

1. Helios

Ένας διαφορετικός αγώνας με χνουδωτούς κυβερνητες που μετέφεραν το μήνυμα «η ζωή είναι όμορφη όταν έχεις οικογένεια»....

Δημοσιεύτηκε από Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας ΙΟΚ Corfu Sailing Club στις Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

-Ειδικά βραβεία δόθηκαν στην Kάλλη της παραδοσιακής κυρίας του Καράμπα, στον Νώε ως ο πιο gentledog και στον Τούνη τον νεότερο σκύλο του αγώνα, ηλικίας μόλις μόλις 5 μηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ