Ο Σάκης Αρναούτογλου & η πρόγνωση του για τον φθινοπωρινό καιρό από Πέμπτη: Ψύχρα Σεπτεμβρίου, τοπικές βροχές & καταιγίδες - Τι είναι ο μεσογειακός κυκλώνας (Φωτό & Βίντεο)

Δείτε την πρόγνωση…

Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει τα επόμενα 24ωρα το σκηνικό του καιρού, με θυελλώδεις ανέμους, που θα αγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: MeteoAlarm

 

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν την πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προβλέψουν με ακρίβεια αν θα εκδηλωθεί, πότε, πού και σε ποιο μέγεθος έντασης.

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου και το δελτίο καιρού της ΕΡΤ, την Πέμπτη οι βροχές, πιθανότατα ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν: 30 βαθμοί Κελσίου στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη, 33 στην Κρήτη.

 

 

Ο καιρός θα πάρει ακόμα πιο φθινοπωρινή τροπή από την Παρασκευή, καθώς το «μάτι» της κακοκαιρίας θα περάσει από την Κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα κεντρικά και στα νότια.

Πηγή: EMY

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι την Παρασκευή οι μέγιστες θερμοκρασίες θα έχουν ως εξής: 24 βαθμοί Κελσίου στην Αττική, 30 στη Θεσσαλονίκη, 26 στη Θεσσαλία, 27 στα Δωδεκάνησα.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένονται στα ανατολικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Πηγή: EMY

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ