Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: Η κακοκαιρία «Ιανός», ξεκινά από αύριο - Η Αττική στο επίκεντρο καταιγίδων από Παρασκευή - Χαλαζοπτώσεις, σφοδροί άνεμοι (Φωτό)

Θα σαρώσει τη χώρα για 3 μέρες με ισχυρές βροχές 

Η κακοκαιρία "Ιανός" -η πρώτη του φετινού φθινοπώρου- θα επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Πέμπτη, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, η οποία αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(ΕΑΑ)/Meteo.gr, καθώς και με διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα άλλων φορέων.

Πηγή: MeteoAlarm

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του "Ιανού", όπως βάφτισε την κακοκαιρία το ΕΑΑ-meteo, θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Πηγή: EMY

 

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν οι προγνώσεις κατά τις μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής, καθώς βρίσκεται πάνω από θάλασσα, δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει πάνω από τη χώρα μας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Πηγή: EMY

 

 

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός», που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Πέμπτη 17/9, ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει ότι η Αττική θα χτυπηθεί δυνατά από την κακοκαιρία.

Όπως εξηγεί, στον χάρτη που παραθέτει είναι οι περιοχές «που θα επηρεαστούν από την τριήμερη κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών».

Η ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΘΕΙ" ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Χοντρικά αυτές είναι οι περιοχές (εικόνα) που θα επηρεαστούν από την...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

 

Επίσης δεν είναι ακόμα σαφές αν ο "Ιανός" θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (βαρομετρικό χαμηλό γνωστό ως Medicane από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ