Σταμάτα να απολογείσαι στους τοξικούς ανθρώπους - Δεν φταις εσύ!

Σταμάτα να απολογείσαι στους σκάρτους ανθρώπους

Σταμάτα να απολογείσαι στους τοξικούς ανθρώπους. Μην τους αφήνεις να σου συμπεριφέρονται λες και είσαι εσύ ο κακός της υπόθεσης όταν κάνουν κάτι λάθος. Μην τους αφήσεις να σε κάνουν το κακό άτομο. Μην τους επιτρέψεις να σου θυμώσουν, όταν ο μοναδικός άνθρωπος που δικαιούται να είναι θυμωμένος είσαι εσύ.

Σταμάτα να απολογείσαι σε σκάρτους συντρόφους επειδή δεν έκανες τίποτα λάθος. Μην τους επιτρέπεις να σε κατηγορούν για όλα όσα πάνε λάθος στην σχέση σας. Όταν σου λένε ψέματα, σε απατούν και σου φωνάζουν χωρίς λόγο, μην τους αφήσεις να τα ρίξουν όλα σε σένα. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου όταν δεν έκανες τίποτα λάθος.

Οι πράξεις και τα λάθη τους δεν είναι δικά σου για να αναλάβεις την ευθύνη τους τονίζει το awakengr. Και σίγουρα, δεν χρωστάς καμία συγγνώμη για την απερίσκεπτη συμπεριφορά τους. Και όταν σου λένε πως έκαναν αυτά που έκαναν επειδή σε αγαπούν, μην ρίξεις το φταίξιμο πάνω σου ως δικαιολογία για την συμπεριφορά τους. Μην τους συγχωρέσεις.

Αν δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους, δεν είναι δικό σου λάθος. Σε μια ώριμη και υγιή σχέση οι σύντροφοι μιλούν ανοιχτά για τα προβλήματα τους με σεβαστό και με ευγενικό τρόπο. Κάνουν συμβιβασμούς. Εκφράζουν τα συναισθήματα τους και απολογούνται όταν κάνουν ένα λάθος. Δεν φωνάζουν, δεν αποφεύγουν τις ευθύνες, δεν κατηγορούν ούτε χτυπάνε με δύναμη τις πόρτες.

Οπότε, σταμάτα να ζητάς συγγνώμη από τοξικούς συντρόφους και σταμάτα να συμβιβάζεσαι με τέτοιες σκάρτες σχέσεις. Αξίζεις κάτι πολύ καλύτερο. Μην τους πιστέψεις όταν σου πουν πως δεν μπορούν να βρουν κάποιον/α καλύτερο/η από εσένα. Μην τους πιστέψεις όταν σου πουν πως κανείς δεν θα τους αγαπήσει όπως εσύ. Μην πιστέψεις τίποτα από όσα σου πουν επειδή ήδη σου έχουν αποδείξει πως είναι ψεύτες. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Οπότε μην διστάζεις άλλο για την απόφαση σου και φύγε. Μην τους επιτρέψεις να σε κοροϊδέψουν παριστάνοντας πως έχουν αλλάξει και πως είναι καλύτεροι αφού αισθανθούν την απουσία σου. Απλώς φύγε και μην κοιτάξεις πίσω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ