Λοιμωξιολόγος Σύψας: Δεν μας βλέπω να αποφεύγουμε το lockdown - Ένας ακόμα μαθητής με κορωνοϊό στο Κερατσίνι (βίντεο)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα από τους λοιμωξιολόγους... 

Δύσκολα είναι τα πράγματα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" με τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Αν χρειαστεί θα γίνει lockdown... Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, αναμφίβολα θα πάμε και σε lockdown. Θα δώσουν μία εβδομάδα, 10 μέρες στα μέτρα για να αποδώσουν τα μέτρα, εάν αποδώσουν έχει καλώς, εάν δεν αποδώσουν, το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. 

 

 

 

Ο ίδιος τόνισε πως, κατά πάσα πιθανότητα, εάν υπάρξει lockdown θα είναι μικρότερης διάρκειας, ενώ ανέφερε πως τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. 

«Θα δώσουμε σίγουρα 10 μέρες, 2 εβδομάδες στα μέτρα για να δούμε αν θα αποδώσουν και εάν συνεχιστεί η ανοδική τάση, θα περάσουμε στο ακραίο μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας» είπε, επίσης. 

Παράλληλα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, άφησε, με τη σειρά του, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, εάν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται. 

 

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που πάρθηκαν στην Αττική, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τις λαϊκές αγορές και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο ίδιος τόνισε πως καλό θα είναι να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερο βαθμό τόσο η τηλεργασία, όσο και η τηλεκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, ένας μαθητής του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε, δε, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Βρεττάκος, ο μαθητής έκανε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε, λανθασμένα, αρνητικό αρχικά.

Στη συνέχεια, ο νεαρός, ο οποίος είχε παραστεί μόνο στον αγιασμό του σχολείου του, ενημερώθηκε πως έγινε λάθος και τελικά ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

 

 

 

Στο Γυμνάσιο του Κερατσινίου πραγματοποιήθηκε απολύμανση, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα", ο ΕΟΔΥ ήρθε σε επαφή με το διευθυντή του σχολείου και τον ενημέρωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το περιστατικό, με αποτέλεσμα το σχολείο να λειτουργεί κανονικά. 

 

 

 

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής του σχολείου, ο μαθητής ήταν ασυμπτωματικός, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ