«Ιανός»: Συγκλονιστικές εικόνες & βίντεο από τις μεγάλες καταστροφές - Έπεσαν δέντρα & κολώνες της ΔΕΗ, πλημμύρισαν δρόμοι σε Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Εικόνες καταστροφής από τον μεσογειακό κυκλώνα... 

Δύσκολη ήταν χθες η κατάσταση στα νησιά του Ιονίου Πελάγους, αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου, λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός», που πλήττει τη χώρα μας.

(Photo: inkefalonia.gr)

Θυελλώδεις άνεμοι - που έφταναν μέχρι και τα 12 μποφόρ - έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ. 

 

 

 

 

Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά τα κύματα βγήκαν ως τη στεριά, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης, αλλά και του ΟΤΕ.

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι μεγάλη στην Κεφαλλονιά και εχει αφήσει εκτός και την Ιθάκη. Προβλέπετε επισκευή τις πρώτες πρωινές ώρες

Δημοσιεύτηκε από Stanitsas Dionisis στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

 

Χωρίς ρεύμα ήταν χθες το βράδυ η Κεφαλονιά αλλά και η Ιθάκη, λόγω της σοβαρής βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ, από την σφοδρή κακοκαιρία. 

 

 

Πλημμύρες σημειώθηκαν στην παραλιακή οδό του Αργοστολίου, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Φισκάρδο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του inkefalonia.gr.

 

(Photo: Παναγιώτα Νάστου)

Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που ήταν δεμένο στο Νυδρί της Λευκάδας έχει σχεδόν βυθιστεί, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ και άλλα σκάφη έχουν υποστεί υλικές ζημιές όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(Photo: lefkadapress.gr)

«Είμαστε σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα. Ο "Ιανός" φέρεται να μην κατάφερε να πλήξει ιδιαίτερα το νησί, όμως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από όλους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός.

(Photo: lefkadapress.gr)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός, με ανακοίνωσή του παρακάλεσε τους πολίτες να μην κυκλοφορούν, λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν από τον μεσογειακό κυκλώνα. 

«Παρακαλούμε τους κατοίκους των νησιών μας να μην κυκλοφορούν είτε πεζοί είτε με οχήματα καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ασφάλειας τη ζωής τους.

 

 

Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση. Αν κάποιοι έχουν μεταφερθεί στις δουλειές τους, θερμή παράκληση, να μην επιστρέψουν και να παραμείνουν ασφαλείς στο σημείο όπου βρίσκονται.

Διαβάστε επίσης: Live η πορεία του «Ιανού» στη χώρα μας: Ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" σήμερα - Ισχυρές βροχές & καταιγίδες, άνεμοι μέχρι & 10 μποφόρ (βίντεο)

Η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας είναι ήδη επιβαρυμένες με καταστάσεις απεγκλωβισμών.

(Photo: kefaloniapress.gr)

 Μείνετε στο σπίτι σας ασφαλείς και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε την πυροσβεστική η την αστυνομία.

(Photo: kefaloniapress.gr/ Μάκης Παπαδάτος)

Η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης και οι δήμοι είναι σε άμεση συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας.

(Photo: kefaloniapress.gr)

Παραμένετε ψύχραιμοι και ασφαλείς μέσα στα σπίτια σας!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ήλιδας-Αμαλιάδας, Ε. Χριστοφόρου, για τα προβλήματα που έχει αφήσει μέχρι στιγμής στην περιοχή ο «Ιανός».

 

 

 

Η Ναύπακτος δοκιμάζεται από χθες από την έντονη βροχόπτωση, ενώ ακραία φαινόμενα σημειώθηκαν στην παραλία της Κουρούτας στην Ηλεία. 

 

 

 

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, κρίσιμες θα είναι οι επόμενες 9 ώρες, με τον κυκλώνα να πλήττει την Δυτική Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Χαρδαλιάς για «Ιανό»: Το επόμενο 9ωρο θα είναι κρίσιμο - Ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά - Πότε αναμένεται να "χτυπήσει" την Αττική (βίντεο)

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κακοκαιρία «Ιανός» αναμένεται να πλήξει την Αττική αύριο, Σάββατο, αλλά σε μικρότερη ένταση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ