Για γέλια & για κλάματα - Απονεμήθηκαν τα «Νόμπελ» του τρελού επιστήμονα: Μαχαίρια από κόπρανα & δονούμενα σκουλήκια (φωτό - βίντεο)

Η παρωδία των Βραβείων Νόμπελ... 

Χιουμοριστικές, απρόσμενες ή και… άχρηστες ανακαλύψεις, οι οποίες όμως δεν παύουν να προωθούν το πνεύμα της επιστημονικής αναζήτησης, απέσπασαν τα εναλλακτικά βραβεία Ig, γνωστά και ως «Νόμπελ» του τρελού επιστήμονα, τα οποία απονεμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε τελετή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Two Harvard biologists and a physicist experiment with the penile stamp test. #Ignobel

A post shared by Ig Nobel Prizes (@ignobels) on

 

Τα βραβεία Ig, τα οποία απονέμονται από το χιουμοριστικό επιστημονικό περιοδικό «Annals of Improbable Research», τιμούν έρευνες «που πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφτούν».

Ανάμεσα στις εφευρέσεις και ανακαλύψεις που τιμήθηκαν, είναι η δημιουργία ενός μαχαιριού από τα παγωμένα κόπρανα του ίδιου του επιστήμονα, του ανθρωπολόγου Μετίν Έρεν του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Κεντ του Οχάιο, με το οποίο προσπάθησε να τεμαχίσει το δέρμα ενός ζώου, αποτυγχάνοντας όμως οικτρά. 

 

 

Το βραβείο φυσικής δόθηκε σε μια έρευνα για το σχήμα που παίρνουν τα σκουλήκια στο χώμα, όταν υποβάλλονται σε δονήσεις υψηλής συχνότητας.

Το βραβείο οικονομικών δόθηκε σε μια έρευνα που διαπίστωσε ότι τα γαλλικά φιλιά στο στόμα είναι συχνότερα μεταξύ συντρόφων σε περιοχές με μεγάλη ανισότητα εισοδημάτων.

Το βραβείο ψυχολογίας δόθηκε σε ερευνητές που ανακάλυψαν ένα τρόπο να εντοπίζουν τους ναρκισσιστές ολκής από τα φρύδια τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το βραβείο εντομολογίας δόθηκε σε επιστήμονα που βρήκε ότι ακόμη και έμπειροι εντομολόγοι εξακολουθούν να πάσχουν από αραχνοφοβία.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Мурзилла (@murzilla_1217) on

 

Τέλος, το βραβείο μάνατζμεντ απονεμήθηκε σε πέντε επαγγελματίες Κινέζους εκτελεστές που ανέθεσαν ο ένας στον άλλο υπεργολαβικά ένα θανατηφόρο χτύπημα - και τελικά η δουλειά δεν έγινε από κανέναν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ