18χρονος έσωσε μια μητέρα, το μωρό της & τα άλλα δυο παιδιά της μέσα από φλεγόμενο αυτοκίνητο (φωτό & βίντεο)

Ήρωας ο 18χρονος... 

Ο 18χρονος Τζάστιν Γκάβιν από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ έχει γίνει ήρωας αφού έβαλε σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή για να σώσει μια τετραμελή οικογένεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο νεαρός περπατούσε στον δρόμο όταν είδε το αυτοκίνητο να φλέγεται.

"Φωνάζω," Σταματήστε το αυτοκίνητο! Το αυτοκίνητό σας έχει πάρει φωτιά! Το αυτοκίνητό σας καίγεται!" διηγήθηκε ο Γκάβιν.

 WATERBURY POLICE DEPARTMEN

Σε εκείνο το σημείο, το Πυροσβεστικό σώμα είχε λάβει πολλές κλήσεις σχετικά με ένα αυτοκίνητο που 'επιασε φωτιά με μια γυναίκα παγιδευμένη μέσα. Κανένας όμως από τους πυροσβέστες δεν είχε φτάσει στο σήμειο. Έτσι ο 18χρονος ανέλαβε δράση... 

"Απλώς ένιωθα ότι αν ήμουν εγώ σε αυτήν την κατάσταση, θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος", είπε ο Γκάβιν, σύμφωνα με πληροφορίες του People. "Υποθέτω ότι το ένστικτό μου ανέλαβε".

Μετά τη διάσωση της γυναίκας, ο Γκάβιν παρατήρησε ότι υπήρχαν επίσης τρία παιδιά παγιδευμένα μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο γρήγορα τυλίχτηκε στις φλόγες αναφέρει το People.

Έφηβος σώζει μητέρα και τα τρία της παιδιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο

 WATERBURY POLICE DEPARTMENT

"Καθώς η φωτιά μεγάλωνε, ο Τζάστιν τράβηξε και τα τρία παιδιά από το όχημα, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού μόλις ενός έτους", δήλωσε ο διευθυντής της Αστυνομίας Μάικλ Ντα Σίλβα σε ένα βίντεο στη σελίδα του τμήματος στο Facebook.

"Ήταν τρομακτικό γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να βγάλω τον καθένα εγκαίρως. Και ευτυχώς, το έκανα."

Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο αρχηγός της αστυνομίας έδωσε στον Γκάβιν ένα "Νόμισμα πρόκλησης" για να τιμήσει τον ηρωισμό του. Το νόμισμα δίνεται συνήθως μόνο σε αξιωματικούς μετά από μια πράξη γενναιότητας.

"Ελπίζω αυτό το νόμισμα να σου θυμίζει αυτήν την ημέρα και να αναλογίζεσαι την οικογένεια που έσωσες, να αναλογίζεσαι αυτήν την υπέροχη στιγμή στη ζωή σου".

Ο Γκάβιν εξομολογήθηκε ότι η εμπειρία του άφησε ένα μοναδικό, δυνατό μάθημα.

"Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι σύντομη", είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ