Η οργή του Ιανού: Μια νεκρή γυναίκα στα Φάρσαλα & δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα – Φωτό & βίντεο από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Απόλυτη καταστροφή από το πέρασμα του "Ιανού"

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα, είναι το πρώτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δύο ακόμα άνθρωποι αγνοούνται στην Καρδίτσα και μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί από το πέρασμα του «Ιανού», ο οποίος δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την πορεία του.

 

 

Βόλος: Αίσιο τέλος για τους τρεις ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στον Αλμυρό

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους άνδρες που από νωρίς το απόγευμα είχαν εγκλωβισθεί στα νερά του Ξηριά στον Αλμυρό του Βόλου, καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από το εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά, καθώς από την σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισε η περιοχή.

 

Ο απεγκλωβισμός των τριών ανθρώπων που δούλευαν στο εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής επετεύχθη έπειτα από προσπάθειες 10 και πλέον ωρών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

 

Οι τρεις άνδρες αμέσως μετά τη διάσωσή τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πρόκειται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπου οι οικογένειές τους έζησαν δραματικές ώρες αγωνίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν στο εργοτάξιο είναι ένας μηχανικός από τον Βόλο, ένας τοπογράφος-μηχανικός από τη Λάρισα κι ένας υπομηχανικός από την περιοχή του Αλμυρού.

Στην περιοχή της επιχείρησης στιγμή βρέθηκαν από την πρώτη μέχρι να επιτευχθεί η διάσωση των ανθρώπων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος που κατάγεται από την περιοχή και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Προηγήθηκαν άκαρπες προσπάθειες από άνδρες της Πυροσβεστικής όπως και από άνδρες της ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν. Οι προσπάθειες αυτές ήταν ανεπιτυχείς εξαιτίας των τεράστιων όγκων νερού που κατέβαιναν από τον Ξηριά.

Τελικά λίγο μετά τη 01:00 δύο ερπυστριοφόρα και μια μπουλντόζα - οχήματα του στρατού και ιδιώτη αντίστοιχα - προσέγγισαν τους εγκλωβισμένους και γύρω στις 02:00 κατόρθωσαν να τους απεγκλωβίσουν από τα νερά, να τους κατεβάσουν από τα δένδρα που τους έσωσαν τη ζωή.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «απόψε ζήσαμε ένα θρίλερ. Τα καταφέραμε και σώσαμε τους ανθρώπους έπειτα από πολύωρες προσπάθειες. Αισθανόμαστε ευτυχείς που έχουμε και τους τρεις και πάλι δίπλα μας. Μπράβο σε όλους όσοι έδωσαν μεγάλο αγώνα».

 

 

Χωρίς ρεύμα και σοβαρά προβλήματα στο Μουζάκι 
Πολλές καταστροφές και σοβαρά προβλήματα σε ορεινά και πεδινά του Δήμου Μουζακίου. Στο δρόμο προς Πευκόφυτο έπεσε η γέφυρα και η περιοχή έχει αποκοπεί εντελώς. 

Στο Μουζάκι ο Πάμισος φούσκωσε για τα καλά με το νερό να περνάει πάνω από την παλιά γέφυρα, ενώ η μανία του νερού έριξε κολόνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα στην πόλη του Μουζακίου, σύμφωνα με το mouzakinews.

Φωτογραφίες: mouzakinews

 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το ποτάμι έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ζημιές στον περιφερειακό του Μουζακίου. Η κυκλοφορία στην γέφυρα προς Μαυρομμάτι έχει διακοπεί κι έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

 

 

Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα 
Αποκαρδιωτική η εικόνα στο κέντρο της Καρδίτσας όπως την καταγράφει το KarditsaLive.Net το πρώι του Σαββάτου (19/9) μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανού".

Όλα τα καταστήματα, υπόγεια και ισόγεια πολυκατοικιών έχουν πλημμυρίσει. Στα 30 εκατοστά το ύψος του νερού στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Φωτογραφία: KarditsaLive.Net

 

Υπάρχει έντονη μυρωδιά πετρελαίου σε όλη την πόλη. Οι καταστηματάρχες προσπαθούν να διώξουν τα νερά από τους χώρους των καταστημάτων.

Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και οι τηλεπικοινωνίες είναι σχεδόν αδύνατες τόσο στην πόλη όσο και εκτός αυτής.

 

 

 

Απίστευτες εικόνες κακοκαιρίας στη Λαμία
Εικόνες σοκ φανέρωσε το πρώτο φως της ημέρας σε πολλές περιοχές της Λαμίας, μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός»,  ο οποίος για 10 περίπου ώρες στροβιλίστηκε πάνω από μεγάλο κομμάτι της δυτικής και κεντρικής Φθιώτιδας.

Ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, αυτή του αεροδρομίου Λαμίας, με το δρόμο προς Μοσχοχώρι να κλείνει από το μεγάλο όγκο νερού που πλημμύρισε την παλαιά εθνική οδό, σύμφωνα με το lamiareport.

Φωτογραφίες: lamiareport

 

Απίστευτες όμως είναι οι εικόνες μέσα από το αεροδρόμιο, όπου τα PZL «χάθηκαν» από τον τεράστιο όγκο νερού που έχει πλημμυρίσει γενικά τον κάμπο του Σπερχειού, η στάθμη του οποίου ανέβαινε απειλητικά όλο το βράδυ ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είχε σταματήσει η νεροποντή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ