Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από Δευτέρα για την Αττική - Πώς θα δουλεύουμε, το ωράριο στο Δημόσιο

Μέτρα για τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Αττική, σημείωσε με έμφαση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε δέσμη μέτρων, προκειμένου να μπει φρένο στην σοβαρή αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες.

 

Συγκεκριμένα τα μέτρα είναι τα ακόλουθα: 
1. Ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων όπως τα καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος)
2. Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους
3. Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους κηδείες και βαπτίσεις
4. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς
5. Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες π. χ. μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας
6. Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα: Υποχρεωτική τηλεργασία για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως. Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα.  Στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.
7. Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα. Εντός διώρου από την έναρξη και λήξη της εργασίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Μέτρα για τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Πλέον η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική σε ποσοστό 40% στην Αττική για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσον αφορά τις δουλειές γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

Μέτρα στο ωράριο προσέλευσης
Επίσης, όσον αφορά στο Δημόσιο, θα υπάρχουν κλιμακωτά ωράρια για την προσέλευση των εργαζομένων στις δουλειές τους. Η προσέλευση θα γίνεται σε τρία κύματα για εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, και συγκεκριμένα θα προσέρχονται στις 7 π.μ., 8 π.μ. και 9 π.μ. αντίστοιχα.

Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, εκτός από την τηλεργασία, θα υπάρχει ευελιξία εντός διώρου από την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου, με αποχώρηση από την εργασία σε 4 κύματα. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και θα επιβάλλονται κυρώσεις τόσο σε εργοδότες όσο και σε εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα. Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι σε κλειστούς χώρους και γραφεία θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ