Εμβόλιο AstraZeneca : Διακοπή δοκιμών - Δεύτερη γυναίκα που έλαβε το εμβόλιο υπέστη επιπλοκές

Δεύτερη γυναίκα που έλαβε το εμβόλιο υπέστη επιπλοκές...

 

Ακόμα μια συμμετέχουσα στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου  AstraZeneca φέρεται να ασθένησε μετά τη λήψη επαναληπτικής δόσης.

Δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca κατά της νόσου COVID-19, φέρεται να αντιμετωπίζουν την ίδια σπάνια νευρολογική πάθηση, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του ζητήματος.

Μια γυναίκα που συμμετείχε στις βρετανικές κλινικές δοκιμές, που διεξάγονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αρρώστησε μετά τη λήψη μιας δόσης του εμβολίου τον Ιούλιο

Η εθελόντρια, αργότερα, διαγνώστηκε με εγκάρσια μυελίτιδα αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι NYT.

Nα σημειώσουμε πως οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξανάρχισαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν.

Οι δοκιμές διακόπηκαν πριν κάποιες ημέρες μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές. Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ωστόσο, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει άλλες ιατρικές πληροφορίες για το θέμα.

Όλοι οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαίωσε την επανέναρξη των δοκιμών του εμβολίου με την ονομασία CHAdOx1 nCoV-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πανεπιστήμιο σημειώνει ότι 18.000 άτομα ανά τον κόσμο έχουν λάβει εθελοντικά το εμβόλιο ως μέρος των δοκιμών και ότι σε τόσο μεγάλης κλίμακας έρευνες είναι αναμενόμενο κάποιοι συμμετέχοντες να ασθενήσουν, κάτι που καθιστά συνήθη την αναστολή των δοκιμών για να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια του εμβολίου.

«Η ανεξάρτητη διαδικασία έρευνας ολοκληρώθηκε και κατόπιν συστάσεων τόσο από την ανεξάρτητη επιτροπή εξέτασης της ασφάλειας (του εμβολίου) όσο και τη βρετανική ρυθμιστική αρχή, την MHRA, οι δοκιμές θα επαναρχίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ