Συνταρακτικές εικόνες & βίντεο από τον θεσσαλικό κάμπο που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο- 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό

Μεγάλες καταστροφές στην Καρδίτσα...

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει ο θεσσαλικός κάμπος μετά το πέρασμα του «Ιανού».

Ο μεσογειακός κυκλώνας, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή, μέχρι στιγμής σε 3 ανθρώπους, έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές με 210.000 στρέμματα να βρίσκονται κάτω από το νερό, όπως φαίνεται και από τις άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες της Άννας Παπαδημητρίου από την Καρδίτσα, που ανήρτησε στο twitter το severe-weather.EU.

 

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε συνταρακτικές εικόνες, περίπου δύο ημέρες μετά τον «Ιανό», ενώ σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πάνω από 210.000 στρέμματα στον θεσσαλικό κάμπο εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το νερό.

Όπως φαίνεται από τις συγκλονιστικές εικόνες, τόνοι λάσπης έχουν καλύψει τα πάντα στην Καρδίτσα, πολλά είναι τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει ή υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ λόγω των κατολισθήσεων και των πλημμυρών ολόκληρα χωριά έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα. 

 

 

Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού συναντηθεί με αρμόδιους φορείς, θα μεταβεί και στο Μουζάκι. 

Εικόνα καταστροφής επικρατεί και μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, με τους κατοίκους να προσπαθούν να επανέλθουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς και να σώσουν ό,τι είναι δυνατό από τα υπάρχοντά τους, καθώς και να καθαρίσουν τους δρόμους, που είναι ακόμη πλημμυρισμένοι από λάσπες. 

 

 

Διαβάστε επίσης: Οξυά Καρδίτσας: Όλα τα βίντεο με την επιχείρηση απεγκλωβισμού των κάτοικων - Συγκλονιστικές στιγμές (Φωτό & Βίντεο)

Το χωριό Μουζάκι, το οποίο επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία, κόπηκε στα δύο, με την υπερχείλιση του Πάμισου ποταμού να προκαλεί ανυπολόγιστες ζημιές. 

 

 

 

(Photo: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

 

Παράλληλα, κορυφώνεται η αγωνία για την 43χρονη φαρμακοποιό από την Καρδίτσα, η οποία εξακολουθεί να αγνοείται μετά την βιβλική καταστροφή.

Η γυναίκα είχε φύγει από το κέντρο υγείας Μουζακίου με το αυτοκίνητό της και παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ