Η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας μιλάει για την περιπέτεια του Αλτσχάιμερ: Η μητέρα μου υπέφερε από την ασθένεια (Φωτό & Βίντεο)

Η πολύτιμη εμπειρία της από την αρρώστια της μητέρας της

Στις αρχές του 1990 η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας έζησε δύσκολες στιγμές βλέποντας τη μητέρα της να την καταρρακώνει καθημερινά η νόσος Αλτσχάιμερ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kungahuset ?? (@kungahuset) στις

Περίπου 30 χρόνια αργότερα, η εμπειρία από τις ημέρες εκείνες, μετατράπηκε σε δημιουργικότητα.

Η βασίλισσα ξεκίνησε να σχεδιάζει διαμερίσματα ειδικά για άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ.

Πάντως, πριν καλά καλά προχωρήσει η εφαρμογή της ιδέας και οι ειδικοί την κρίνουν τόσο καλή, που σε αρκετές περιοχές της Βρετανίας, όπως το Μπρίστολ, οι αρμόδιες αρχές έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον κ. Σπάνκεμπεργκ για να ξεκινήσουν τη δημιουργία των ειδικών κατοικιών και στον τόπο τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Silvia?? #royals#royalfamilyofsweden#swedishroyalfamily#queen#drottning#queensilvia#queensilviaofsweden#drottningsilvia#drottningsilviaavsverige#kungligt#bernadotte

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Royalfamily of Sweden❤️ (@royalfamily.of.sweden) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @royalswedes στις

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ, η βασίλισσα της Σουηδίας, σε μια ομιλία της προς το έθνος, μίλησε για την εμπειρία της και έδωσε το δικό της μήνυμα στους λατρεμένους ακολούθους της.

 

Η 21 Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη ομώνυμη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

 

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ