Το νέο επίσημο πορτραίτο της βασίλισσας της Δανίας Μαργκρέτ- Η τιάρα «γούρι» της 80χρονης αδελφής της Άννας Μαρίας (φωτό)

Το πορτραίτο δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τα 80α της γενέθλια... 

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, αδελφή της Άννας Μαρίας, πόζαρε για το νέο της επίσημο πορτραίτο μετά το 2012, φορώντας μια μακριά μπλε τουαλέτα, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τα 80α της χρόνια.

 

 

Η Μαργαρίτα είναι η πρώτη γυναίκα βασίλισσα της χώρας, από το 1412 και διαδέχθηκε τον πατέρα της, Βασιλιά Φρειδερίκο Θ΄, το 1972.

 

 

Η ίδια πόζαρε καμαρωτή και χαμογελαστή στο Ανάκτορο Φρέντενσμποργ στη Δανία, φορώντας, μάλιστα, την τιάρα Pearl Poire- την οποία συνηθίζει να φορά σε σημαντικές στιγμές - μαζί με ασορτί κοσμήματα. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A beautiful portrait of Queen Margrethe with the Pearl Poiré Tiara on her head ♥️

A post shared by ROYALFAVOURITES (@royalfavourites) on

Να σημειωθεί πως το νέο της πορτραίτο είναι δημιούργημα του φωτογράφου Per Morten Abrahamsen.

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα ήταν το μεγαλύτερο παιδί του Βασιλιά Φρειδερίκου και της βασίλισσας Ίνγκριντ της Δανίας και έχει δύο μικρότερες αδελφές, την Πριγκίπισσα Βενεδίκτη και την Άννα Μαρία, που παντρεύτηκε τον τέως Βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο. 

 

 

Η Δανή Βασίλισσα παντρεύτηκε το 1967 τον Γάλλο διπλωμάτη, Ενρί ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά, ο οποίος μετά τον γάμο τους, έλαβε τον τίτλο Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Mountbatten Windsor (@ladymwindsor) on

 

Μαζί απέκτησαν δύο γιους, τους πρίγκιπες Φρειδερίκο και Ιωακείμ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Style (@euroroyalstyles) on

 

 

 

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο πατέρας της άλλαξε το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να ανέβει στο θρόνο η πρωτότοκη κόρη του, Μαργαρίτα, η οποία, όπως και ο Βασιλιάς Φρειδερίκος, είναι πολύ δημοφιλής στους συμπατριώτες της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by denmark.royal.family (@denmark.royal.family) on

Την Βασίλισσα Μαργαρίτα πρόκειται να διαδεχθεί στον θρόνο της Δανίας ο μεγαλύτερος γιος της, ο 52χρονος πρίγκιπας Frederik, o οποίος είναι παντρεμένος με την Μαίρη Ντόναλντσον, με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τους πρίγκιπες Christian και Vincent και τις πριγκίπισσες Isabella και Josephine. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ