Κορωνοϊός - Ελλάδα: 358 νέα κρούσματα στην χώρα μας - Τα 194 στην Αττική, 5 νεκροί, 73 διασωληνωμένοι

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ... 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 358 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε πέντε ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 357 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις ΜΕΘ στην Αττική. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου ανακοίνωσε εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δήλωσή της, στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά νοσοκομεία. Από αυτά, 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν άλλα 42 σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40%.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Σήμερα ανακοινώνουμε 358 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Διάγραμμα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας / ΕΟΔΥ
Διάγραμμα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας / ΕΟΔΥ

2.696 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.808 (41.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διάγραμμα που αποτυπώνει τους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα / ΕΟΔΥ
Διάγραμμα που αποτυπώνει τους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα / ΕΟΔΥ

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 357 θανάτους συνολικά στη χώρα. 132 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ