Κορωνοϊός- εμβόλιο: Η Johnson & Johnson ξεκινά την τρίτη φάση κλινικής δοκιμής - Φάουτσι: «Θα χρειαστούμε διάφορα είδη εμβολιασμού για να ανταποκριθούμε»

Το γεγονός ότι τέσσερα πειραματικά εμβόλια βρίσκονται ήδη σε αυτό το εξελιγμένο στάδιο ανάπτυξης, λιγότερο από 8 μήνες μετά την αναγνώριση του ιού, είναι «άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο Φάουτσι

Όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στη μάχη έχει ριχτεί και η Johnson & Johnson, που έγινε ο τέταρτος φαρμακευτικός όμιλος που ξεκινάει στις ΗΠΑ μια κλινική δοκιμή φάσης 3. Πρόκειται για ένα πειραματικό εμβόλιο κατά της Covid-19 μιας δόσης, με 60.000 εθελοντές σε τρεις ηπείρους.

Εφόσον τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής είναι θετικά, η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να καταθέσει αίτημα επείγουσας έκδοσης άδειας στην Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) «στις αρχές του 2021», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ήταν η πρώτη στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο, που ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή φάσης 3, η οποία θα καταγράψει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος σε μεγάλη κλίμακα, σε χιλιάδες εθελοντές. Την ακολούθησε ο όμιλος Pfizer και η συνέταιρός του BioNTech, κατόπιν η AstraZeneca.

Το γεγονός ότι τέσσερα πειραματικά εμβόλια βρίσκονται ήδη σε αυτό το εξελιγμένο στάδιο ανάπτυξης, λιγότερο από 8 μήνες μετά την αναγνώριση του ιού, είναι «άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο Άνθονι Φάουτσι, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, σε ένα ξεχωριστό δελτίο τύπου.

«Είναι πιθανό ότι θα χρειαστούμε διάφορα είδη εμβολιασμού για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο», επεσήμανε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η Johnson & Johnson, που έχει δεσμευτεί να διανείμει το εμβόλιο χωρίς κέρδος για την εταιρεία, ελπίζει ότι θα μπορεί να παράσχει ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ