Πενατνόστιμες γεμιστές πιπεριές με φέτα & κουκουνάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία υπέροχη συνταγή για μικρούς και μεγάλους... 

Συστατικά

  • 200 γρ. φέτα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς κοτσάνι και σπόρους
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα 2 κ.σ. για το άλειμμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 8 πιπεριές κέρατο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκρίλ.
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια 0,5 εκ. και τη βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο μπολ.
  • Βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι και το καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Στην συνέχεια, το χοντροκόβουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μπολ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση μέχρι να ετοιμάσουμε τις πιπεριές.
  • Κόβουμε τις πιπεριές στο κοτσάνι τους, αφαιρούμε με προσοχή τα σπόρια με ένα κοφτερό μαχαιράκι, και τις γεμίζουμε με τη γέμιση με ένα κουτάλι.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις πιπεριές πιο εύκολα με τον τρόπο αυτό.
  • Καπακώνουμε με τα κοτσάνια και με τη βοήθεια 2 οδοντογλυφίδων κρατάμε κλειστές τις πιπεριές.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ 20x30 εκ. και βάζουμε τις πιπεριές τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις πιπεριές από την πάνω πλευρά και ψήνουμε στον φούρνο σε ψηλή σχάρα για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ