Σπύρος Σούλης: Οργανώστε την κουζίνα σας χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία!

Οι κουζίνες είναι από τους πιο πολυάσχολους χώρους του σπιτιού

Οι κουζίνες είναι από τους πιο πολυάσχολους χώρους του σπιτιού. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλετε να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Και φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι πάντα σε τάξη και να απομακρύνετε όλα τα περιττά αντικείμενα από αυτήν. Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας απλώς μία κολλητική ταινία;

Φυσικά υπάρχουν πολλά τρικ για να αντιμετωπίσετε την ακαταστασία. Σε κάθε περίπτωση αυτό που προηγείται είναι να συνειδητοποιήσετε πόσο συχνά χρησιμοποιείτε κάθε αντικείμενο ή πόσο συχνά… δεν το χρησιμοποιείτε. Αυτό ακριβώς έχει ως στόχο το tip που θα σας δώσουμε: θα δείτε ποια αντικείμενα χρησιμοποιείτε και ποια είναι αυτά που μπορείτε άνετα να απομακρύνετε από την κουζίνα σας χωρίς να σκέφτεστε «Κι αν το χρειαστώ;».

Κάντε λοιπόν το εξής: πάρτε λίγη κολλητική ταινία (οποιαδήποτε κολλητική ταινία σας αρέσει) και βάλτε ένα μικρό κομμάτι σε κάθε αντικείμενο που δεν είστε σίγουροι αν το χρειάζεστε ή όχι. Μπορείτε να την βάλετε στα χερούλια από τα μαγειρικά σας σκεύη, στις ηλεκτρικές συσκευές σας  ή σε διάφορα κουζινικά εργαλεία. Έπειτα, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάτι βγάλτε την ταινία, όπως αναφέρει το SpirosSoulis. 

Σε μία περίοδο έξι μηνών (ή ίσως και ενός έτους αν θέλετε να συμπεριλάβετε και όλες τις διακοπές και τις γιορτινές μέρες) δείτε ποια είναι τα αντικείμενα που έχουν ακόμα την ταινία πάνω τους. Αυτά είναι τα αντικείμενα που μπορείτε να απομακρύνετε χωρίς δεύτερη σκέψη – χαρίστε τα σε κάποιον και απελευθερώστε πολύτιμο χώρο στην κουζίνα σας. Θα σας βοηθήσει να την έχετε πάντα καθαρή και τακτοποιημένη!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ