Χαρδαλιάς - κορωνοϊός: Κλειστά 12-5 το πρωί περίπτερα, μίνι μάρκετ, κάβες σε Αττική & επιβαρυμένες περιοχές

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν... 

Νέα μέτρα εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική και τις περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανοίγουν στις 5 το πρωί αντί στις 7 πμ, ενώ από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα δεν θα λειτουργεί κανένα κατάστημα λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, κάβες, ψιλικά.

 

 

 

Εξαιρούνται φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.

Επίσης, ανακοίνωσε για την περιφέρεια Τρικάλων ότι από αύριο στις 5 το πρωί τίθεται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, με τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ ισχύουν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Γκ. Μαγιορκίνης: Ανησυχητικά ενεργό παραμένει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας

Ανησυχητικά ενεργό παραμένει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς καθημερινά, εκτός από σήμερα, έχουμε πάνω από 300 νέα κρούσματα, τόνισε ο καθηγητής Γκ.Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Το δεύτερο κύμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία διεθνώς και ο στόχος όλων είναι να ισορροπήσει η κατάσταση και να ελεγχθεί ως ότου υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «είναι κοινός τόπος και σε άλλες χώρες να αποφευχθεί το lock down. Το προτελευταίο μέτρο που θα ληφθεί πριν από ένα ενδεχόμενο lock down, είναι το κλείσιμο των σχολείων. Ωστόσο ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τη άμεση λήψη αυστηρότερων μέτρων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση «προς το παρόν δεν τίθεται θέμα πιο αυστηρών μέτρων. Δεν πάμε σε πιο σκληρά μέτρα».

Ο κος Μαγιορκίνης μίλησε και για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας όπου καταγράφεται και η μεγαλύτερη αύξηση των περιστατικών τις τελευταίες ημέρες. «Έχουν γίνει 600 rapid τεστ και μέχρι τις 16.00 σήμερα το απόγευμα είχαν βρεθεί έξι θετικά δείγματα σε τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς».

Αναφερόμενος και σε διεθνή στοιχεία πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να θεωρούν τον ιό τόσο επικίνδυνο όπως και στην αρχή της πανδημίας. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ιός προκαλεί λιγότερους θανάτους «δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, που να αποδεικνύουν μια τέτοια υπόθεση.Το μικρότερο ποσοστό θανάτων οφείλεται στα περισσότερα τεστ».

 

Η προσκόλληση στην μάσκα εξήγησε ο κος Μαγιορκίνης ότι παραμένει σύμφωνα με όλα τα διεθνή δεδομένα « την καλύτερη προστασία» και αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους οι οποίοι όπως είπε «θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν».

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορά τις νοσηλείες είπε ότι σήμερα νοσηλεύονται περίπου 600 άτομα σε απλά κρεβάτια με covid-19 και εξήγησε ότι ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων είναι άμεση συνάρτηση του αριθμού των διασωληνωμενων. «Αν φτάσουνε τους 200 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ μπορεί να δούμε και 10 ή 15 θανάτους σε μία μέρα» και πρόσθεσε ότι ο περιορισμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ είναι το ζητούμενο.

Πάντως ο κος Μαγιορκίνης τόνισε πως παρατηρείται μικρή μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, την τελευταία βδομάδα αλλά αυτή η εικόνα δεν είναι ενδεικτική και γι αυτό για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ