Η φλόγα της αγάπης! Πως την κρατά ζωντανή το κάθε ζώδιο;

Αν θέλετε η αγάπη σας να κρατήσει για πάντα, να πετάτε μαζί, αλλά ποτέ δεμένοι.

Αυτή την συμβουλή δίνει ένας παλιός ινδιάνικος μύθος  θέλοντας να τονίζει ότι η αληθινή αγάπη διατηρείται με την ελευθερία και όχι με την εξάρτηση..

Βέβαια χρειάζεται προσπάθεια και από τα δύο μέρη ενός ζευγαριού για να πετύχουν αυτήν την ελευθερία μέσα στην αγάπη, γιατί θα πρέπει να ξεπεράσουν ανασφάλειες, ζήλειες και εγωισμούς. Ακόμη, το να πετάτε  μαζί σημαίνει να ανακαλύπτετε μαζί νέους κόσμους και  νέα ενδιαφέροντα,  να ταξιδεύει το μυαλό και η ψυχή  για να μπορείτε να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας και έτσι να ανανεώνετε διαρκώς τη σχέση σας! Φυσικά  εκτός των παραπάνω η εμπιστοσύνη και η συναισθηματική ασφάλεια είναι απαραίτητα συστατικά για μια ολοκληρωμένη σχέση.   

Το ταλέντο για να κάνουμε πετυχημένες σχέσεις το έχουμε όλοι, το θέμα είναι ποιοι το καλλιεργούν και ποιοι χρειάζονται λίγο.. σπρώξιμο για να τα καταφέρουν.. 

Η Αστρολογία έχει την γνώμη της  για κάθε ζώδιο..  

Κριός

Ο Κριός είναι από τα ζώδια που έχουν οι ίδιοι φτερά, και πολύ θα ήθελε να τα έχουν και τα αγαπημένα του πρόσωπα, ώστε να τον συνοδεύουν στις «πτήσεις» του (τις παράτολμες, καμιά φορά, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Έτσι αγαπά την ελευθερία, όχι μόνο τη δική του αλλά και των άλλων, και είναι γενικά εκείνος που θα σε υποστηρίξει με ενθουσιασμό σε οτιδήποτε θα ήθελες να κάνεις. Η σχέση σας θα ριζώσει μόνο αν καταφέρει να ξεπεράσει την ευκολία του Κριού να βαριέται και να αναζητά διαρκώς νέες συγκινήσεις. Όσο για τους λόγους που σου δίνει για να μείνεις μαζί του, είναι το πάθος που θα βάζει σε όλα τα πράγματα που θα κάνετε μαζί (δημόσια και ιδιωτικά), ο αυθορμητισμός του, η μαχητικότητα και το θάρρος του.

Ταύρος

Ο Ταύρος συνήθως είναι άνθρωπος του μέτρου και προτιμά να βαδίζει σε στερεό έδαφος. Οπότε προτιμά να χαζεύει τους άλλους να πετάνε, και κατά προτίμηση αυτοί οι άλλοι να μην είναι αγαπημένα του πρόσωπα, που κινδυνεύουν ενδεχομένως να… φάνε τα μούτρα τους. Γι’ αυτό και δεν είναι ο τύπος που θα σου δώσει ενθάρρυνση να βγεις από την πεπατημένη. Θα σου προσφέρει όμως τη βεβαιότητα ότι μαζί του μπορείς να ριζώσεις πραγματικά και η αγάπη ανάμεσά σας , ό,τι είδους και να είναι, θα έχει τη στερεότητα και τη μακροβιότητα ενός πλατανιού. Και θα κερδίσεις πολλά bonus παρέα με ένα Ταύρο, ώστε να μη θέλεις να τον αποχωριστείς: θα σε μυήσει ή θα σε συνοδέψει σε όλες τις χαρές της ζωής, θα στέκεται βράχος δίπλα σου, θα σου χαρίζει απλόχερα τρυφερότητα και περιποιήσεις.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος, σαν καλό ζώδιο του Αέρα, τα πάει μια χαρά με τις υψηλές και χαμηλές πτήσεις. Τον γοητεύουν τα άτομα που ανοίγουν με τόλμη τα φτερά τους και, αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, θα σε ωθήσει να αποκτήσεις τη δύναμη να απογειωθείς. Είναι ο τύπος που εμπνέει τους άλλους, εκτός βέβαια από τις φάσεις που τον πιάνουν οι περιστασιακές του ανασφάλειες, κάτι που εύκολα ξεπερνά και ξεχνά. Μαζί του δεν έχεις πάντα την αίσθηση πως «ριζώνεις», γιατί πολλές φορές μοιάζει έτοιμος να ανοίξει την πόρτα και να… την κάνει, αλλά παρόλα αυτά σου δίνει σημαντικούς λόγους να είσαι κοντά του: δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ, θα έχεις διαρκή καινοτόμα ερεθίσματα για τον νου σου, θα απολαμβάνεις καινούργιες οπτικές της ζωής και θα μοιράζεσαι τις απολαύσεις της κοινωνικότητας.

Καρκίνος 

Ο Καρκίνος είναι της άποψης ότι φτερούγες καλό είναι να έχει ο θεός Έρωτας και κανένας άλλος, πόσο μάλλον όταν ο άλλος είναι κάποιος που τον θέλει πλάι του. Εντάξει, σε αφήνει να παίξεις εκεί κοντά, αλλά μην απομακρυνθείς και πολύ, γιατί σε περιμένει κήρυγμα για τους κινδύνους του κόσμου. Μαζί του θα βαδίσεις συντηρητικά και… παραδοσιακά. Το καλό όμως είναι ότι η αγάπη του, όταν ριζώνει, δεν ξεριζώνεται με τίποτα. Ακόμα κι αν σε μισήσει, ένα μέρος της καρδιάς του πάντα σε αγαπά. Η αγκαλιά του θα είναι το λιμάνι και το καταφύγιό σου. Επιπλέον, στους λόγους που μπορείς να είσαι μαζί του ευτυχισμένος συγκαταλέγονται η τρυφερότητα, η θαλπωρή, η ασφάλεια, η αίσθηση πως γίνεστε «οικογένεια», ακόμα κι αν δεν είστε ζευγάρι ή γονιός με παιδί, αλλά απλώς φίλοι.

Λέων

Ο Λέων δίνει ευχαρίστως φτερά στους άλλους για να πετάξουν, φτάνει να μην πηγαίνουν τόσο μακριά ώστε να ξεφεύγουν από τη σφαίρα της επιρροής του. Εκτός κι αν μπορεί ανεπιφύλακτα να ισχυριστεί ότι αυτή η υψηλή πτήση τους είναι αποτέλεσμα της δικής του υποστήριξης και να πάρει την αναγνώριση που του αναλογεί. Είναι ένα ζώδιο που δημιουργεί σχέσεις με ρίζες, αρκετά σταθερές δηλαδή, καθώς για εκείνον είναι και ζήτημα τιμής να έχει επιτυχημένους δεσμούς με τους ανθρώπους, ερωτικούς και μη. Όσο για τους λόγους που έχεις να μένεις στο πλάι ενός Λέοντα, αφθονούν, με κυριότερους: είναι δοτικός και υποστηρικτικός με όσους τον ενδιαφέρουν, ξέρει από ερωτικό πάθος, υπερασπίζεται τους αγαπημένους του στο έπακρο, καταφέρνει να αποσπά την καλύτερη μεταχείριση όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για όσους τον περιβάλλουν.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι κατά βάση άτομο που προτιμά την οδό της σύνεσης από τα φτερά της τόλμης και δύσκολα ενθαρρύνει τους αγαπημένους του να κάνουν κάτι ριψοκίνδυνο (κατά τη γνώμη του), που δεν θα το ενέκρινε ούτε για τον εαυτό του. Επίσης είναι από τα ζώδια που θέλουν να έχουν έλεγχο των καταστάσεων και συχνά του λείπει η ευελιξία στις απόψεις του, ενώ μπορεί ενίοτε να φερθεί με καταπιεστικό τρόπο. Από την άλλη όμως ξέρει να δημιουργεί σχέσεις με δυνατές ρίζες, και είναι πάντα εκεί για σένα. Έχεις άφθονους λόγους να είσαι μαζί του, αν αγαπάς μια ήρεμη και οργανωμένη κοινή ζωή, την ασφάλεια ενός χεριού που πάντα θα σε κρατήσει, την τιμιότητα σε μια σχέση και τις καλές πρακτικές συμβουλές που μπορεί να σε φέρουν στα «ίσα» σου, αν χρειαστεί.

Ζυγός

Ο Ζυγός πιθανόν να σου προσφέρει την ενθάρρυνση να ανοίξεις τα φτερά σου, αλλά μπορεί και εύκολα να… αποσύρει την υποστήριξή του, αν δει ότι απομακρύνεσαι, ξυπνώντας του την ανασφάλεια μήπως σε χάσει. Παρά την επιθυμία του για δεσμούς που θα κρατήσουν μια αιωνιότητα και παρά την εξωτερική του εκφρασμένη πρόθεση της σταθερότητας, αργεί να βγάλει ρίζες στη σχέση. Μπορεί να σε φέρει προ απροόπτου με τις συναισθηματικές του αμφιταλαντεύσεις, που κινούνται από την επιθυμία της απόλυτης δέσμευσης μέχρι την δικλίδα ασφαλείας του «προχωράμε και βλέπουμε». Αλλά και πάλι σου δίνει πολλούς λόγους να είσαι μαζί του, είτε σαν σύντροφος, είτε σαν φίλος: είναι διαλλακτικός, γενναιόδωρος, δοτικός, σέβεται τους άλλους, έχει μια φυσική ευγένεια και ξέρει να κάνει την καθημερινότητα πολύ όμορφη, σε ψυχολογικό και σε υλικό επίπεδο.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός θέλει να σε βλέπει να ανοίγεις τα φτερά σου και να πετάς, και πραγματικά σε καμαρώνει, φτάνει να είναι σίγουρος πως, από εκεί ψηλά που είσαι, δεν εξερευνάς τις πιθανότητες να βάλεις κάποιον άλλο στη θέση του. Μερικές φορές δηλαδή, η ενθάρρυνση που σου έδωσε μπορεί να σου βγει… ξινή, αν δεν την αξιοποίησες μέσα στα επιτρεπόμενα από τον ίδιο όρια. Παρόλο που φαίνεται άτομο που δεν επιθυμεί τις δεσμεύσεις, στην πράξη εκείνος πρώτος «ριζώνει» στη σχέση και δεν θα παραιτηθεί αμαχητί από αυτήν. Μαζί του η ζωή μπορεί να είναι συναρπαστική, για όσους δεν αρκούνται στα εύκολα. Θα έχει άφθονο πάθος, ερωτικό και μη, ενδιαφέρουσες εναλλαγές και τη σιγουριά ενός συντρόφου η φίλου που είναι πάντα εκεί στα δύσκολα, προσφέροντας κάθε είδους συμπαράσταση, υπεράσπιση και βοήθεια.

Τοξότης

Ο Τοξότης, αν δεν απεικονιζόταν σαν Κένταυρος, θα ήταν ένας φτερωτός Πήγασος και για να συμπορευτείς μαζί του χρειάζεται όχι απλώς να ανοίξεις τα φτερά σου, αλλά να τα χρησιμοποιήσεις τόσο που δεν πάει άλλο. Όχι μόνο θα σου δώσει ενθάρρυνση, αλλά θα σε σπρώξει στον γκρεμό, ώστε να απογειωθείς θέλοντας και μη. Αν πάλι εσύ επιμένεις να μένεις καθηλωμένος στη γη, απλώς δεν θα κρατήσεις για πολύ το ενδιαφέρον του. Τώρα, βάσει των προλεγόμενων, δεν θα περιμένεις από τον Τοξότη να ριζώσει εύκολα κάπου. Για την ακρίβεια οι ρίζες είναι για εκείνον περίπου σαν δεσμά φυλακισμένου. Σε αντιστάθμισμα όμως, η σχέση σας μπορεί να σου προσφέρει πολλά: να σε απελευθερώσει από τις δικές σου συμβάσεις και φόβους, να σου χαρίσει συναρπαστικές στιγμές, να σου ανοίξει καινούργιους ορίζοντες σκέψης και δράσης.

Αιγόκερως

Το «αν ο Θεός ήθελε τους ανθρώπους να πετάνε, θα τους έδινε φτερά», κατά πάσα πιθανότητα εκείνος που το είπε ήταν ένας Αιγόκερως. Ο τυπικός εκπρόσωπος αυτού του γήινου ζωδίου προτιμά να πατά σε στέρεο έδαφος και ως εκ τούτου, το να σε παροτρύνει να ανοίξεις τις φτερούγες σου, δεν είναι το φόρτε του. Αν το κάνει, θα το εμπλουτίσει με τόσα «ναι μεν, αλλά» που θα σου έχει κόψει αρκετά τη φόρα, πριν καλά-καλά ξεκινήσεις. Πάντως, αν θέλεις ένα συναισθηματικό τόπο όπου να ριζώσεις, ο καλός μας Αιγόκερως είναι πολύ καλός στο να σου τον προσφέρει. Και μαζί έχεις επιπλέον: άφθονο ερωτικό πάθος, αν είστε ζευγάρι, συναισθηματική ασφάλεια, ό,τι σχέση κι αν έχετε, συν τη νοικοκυρεμένη, άνετη ζωή που θέλει να εξασφαλίσει στον εαυτό του και στους αγαπημένους του.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος αγαπά πολύ τις πτήσεις, είτε για τον εαυτό του είτε για τους άλλους. Άλλωστε, πετώντας έχεις μια καλύτερη άποψη του κόσμου και μπορείς να πιάσεις πολλές ιδέες. Γι’ αυτό και θα σε ενθαρρύνει ανεπιφύλακτα να ανοίξεις τις δικές σου φτερούγες, καθώς η εμπειρία αξίζει, όσο μεγάλο κι αν είναι το ρίσκο. Τώρα, ως προς τις ρίζες, αν δεν μπορείς χωρίς αυτές, κάνε ό,τι μπορείς να τις δημιουργήσεις μόνος σου, γιατί ο Υδροχόος δεν τα πάει καλά με οτιδήποτε «καθηλωτικό». Προτιμά να έχει (και αυτός και οι γύρω του) την πλήρη ελευθερία κινήσεων. Αντί γι’ αυτό όμως, θα σου προσφέρει άφθονους λόγους να είσαι μαζί του, όπως: θα περνάτε καλά, θα σου ανοίγει νέους δρόμους σκέψης, θα δοκιμάζετε καινούργια συναρπαστικά πράγματα και η λέξη «πλήξη» θα βγει από το λεξιλόγιό σου αναφέρει το astrologos.

Ιχθείς

Ο Ιχθύς περνά τον περισσότερο χρόνο του στα σύννεφα, οπότε μόνο ανοίγοντας τα δικά σου φτερά μπορείς να τον προσεγγίσεις. Στην οποιουδήποτε τύπου σχέση μαζί του, το θέμα δεν θα είναι αν θα σε ενθαρρύνει να πετάξεις, αλλά αν θα αναλογίζεται ποτέ μπανάλ πράγματα, όπως το ρίσκο κάποιας πράξης. Έτσι, εμψύχωση μπορεί να σου δίνει άφθονη. Μην περιμένεις όμως να σου προσφέρει και την αίσθηση ότι ριζώνεις μαζί του, παρόλο που δεν το κάνει από κάποιου είδους ιδεολογική αντίθεση στη «σταθερότητα», όπως άλλα ζώδια. Απλώς δεν είναι… το στιλ του. Αν αυτό δεν σε ενοχλεί, μπορείς να απολαύσεις άλλα σημαντικά πράγματα στη σχέση σας, όπως μια ειλικρινή και συχνά ανιδιοτελή αγάπη, τη συναισθηματική του γενναιοδωρία και την ανεπτυγμένη ικανότητά του να μπαίνει στη θέση του άλλου και να συμπαραστέκεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ