Η Μαρία Μαραγιάννη εξηγεί στο eirinika πώς το pilates βοηθά τα παιδιά να αναπτυχθούν αρμονικά

Το Pilates επικεντρώνεται στην συμμετρική στάση του σώματος, την σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, καθώς και στην ενδυνάμωση των μυών, οπότε είναι η πλέον κατάλληλη άσκηση για παιδιά... 

Κατά την παιδική ηλικία το σώμα επιδέχεται πολλές και ραγδαίες αλλαγές. Αυξάνεται το ύψος, το βάρος, τεντώνονται οι μύες ακολουθώντας την ανάπτυξη που συντελείται.

Όπως είναι φυσικό, υπάρχουν αρκετά προβλήματα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να κάνουν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας, όπως για παράδειγμα η σκολίωση, η λόρδωση, τα οποία προκαλούνται από την κακή στάση του σώματος και ενδεχομένως του βάρους της σχολικής τσάντας.

Πως θα μπορούσαμε λοιπόν, να αποφύγουμε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτυχθούν όμορφα και αρμονικά;

Με τη μέθοδο του Pilates ασφαλώς! Σύμφωνα με την Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη καθηγήτρια pilates, η μέθοδος pilates είναι η πιο κατάλληλη άσκηση για την βελτίωση της στάσης του σώματος με ασφαλή και εύκολο τρόπο, καθώς αποτελεί αναερόβια μορφή άσκησης και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα τραυματισμών.

Το Pilates επικεντρώνεται στην συμμετρική στάση του σώματος και στην σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, καθώς και στην ενδυνάμωση των μυών και έτσι βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων που δημιουργούνται όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία.

Λειτουργεί ευεργετικά ακόμη και αν το παιδί ασχολείται παράλληλα με άλλου είδους αθλήματα συμβάλλοντας στην καλύτερη απόδοσή του σε αυτά. Αυξάνει την αναπνευστική ικανότητα, προωθεί την απόκτηση ισορροπίας και γυμνάζει το σώμα συμμετρικά. Ο Joseph Pilates, βιώνοντας μια δύσκολή παιδική ηλικία, λόγω των προβλημάτων υγείας που βίωνε, όπως άσθμα, ραχίτιδα και ρευματικό πυρετό, άρχισε να μελετάει την ανατομία του ανθρώπινου σώματος σε πολύ μικρή ηλικία και ήδη στα 14 του χρόνια ήταν γυμνασμένος και άρχισε να αναπτύσσει την μέθοδό του.

Παίρνοντας, λοιπόν, ως παράδειγμα τον ίδιο τον Joseph Pilates, ο οποίος ανέπτυξε την φιλοσοφία του από μικρή ηλικία λόγω των προβλημάτων υγείας του, τα παιδιά από την ηλικία των 8 ετών μπορούν να ξεκινήσουν να κάνουν Pilates ακόμη και συνδυαστικά με άλλα αθλήματα.

Οι ασκήσεις δεν ασκούν πίεση στην σπονδυλική στήλη και βοηθούν στην ισορροπία, στην αποφυγή παθήσεων που μπορεί να προκληθούν από διάφορες αιτίες, συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχική ευεξία. Και έχοντας ψυχική ευεξία τα παιδιά θα έχουν και μεγαλύτερη ενέργεια και όρεξη σε ότι αφορά τις σχολικές τους δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Joseph Pilates, η μέθοδος είναι πλέον κατάλληλη να εφαρμοστεί στα σχολεία, με την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου γυμναστή.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της προπόνησης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μικρά όργανα τα οποία θα την κάνουν περισσότερο ευχάριστη και κατά συνέπεια, αποδοτική για τα παιδιά, γιατί μπορούν να θεωρήσουν όλο αυτό που συμβαίνει, σαν μια μορφή παιχνιδιού!

Facebook: Maria Maragianni

Instagram: @maria_maragianni

Μαρία Μαραγιάννη

Σιβιτανίδου 6 (1ος όροφος)

17676, Καλλιθέα

τηλ. 2160703063

e-mail: healing.flow.pilates@gmail.com

fb: Healing Flow Studio 

Instagram: @healing_flow_studio

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ