Κορωνοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 1000 επιβάτες ανοιχτά της Μήλου - Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα, κατευθύνεται προς Πειραιά

Άλλαξε πορεία και κατευθύνεται προς Πειραιά... 

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» μετά από τον εντοπισμό δώδεκα κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη πληρώματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο κρουαζιερόπλοιο έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα, όπου εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα, ενώ στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τέστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

 

Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα ανοιχτά της Μήλου και αναμένει οδηγίες σε ποιο λιμάνι θα καταπλεύσει, επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το πλοίο αρχικά επρόκειτο να επιστρέψει από τη Μήλο όπου βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, απ όπου είχε αποπλεύσει, στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε να κατευθυνθεί προς Πειραιά

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ