Η Τόνια Σωτηροπούλου συγκλονίζει μιλώντας για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της – «Οι γονείς μου πέρασαν δύο χρόνια με καρκίνους» (Φωτό)

"Σε καμία περίπτωση δε θα παντρευτούμε το 2020 με τον Κωστή"

Παρότι δεν την έχουμε συνηθίσει να μοιράζεται πολλές λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή, η Τόνια Σωτηροπούλου μίλησε δημόσια για τη μεγαλύτερη δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα στη ζωή της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη toniasotiropoulou (@toniasotiropoulou) στις

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο 7 Μέρες TV και στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, αναφέρθηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν και οι δύο της γονείς. "Πέρασαν δύο χρόνια πολύ δύσκολα με καρκίνους. Τώρα, ευτυχώς, είναι καλά. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου" είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκινώ με το ρόλο της Αντιγόνης της ωραίας μυστηριώδους γυναίκας που διεισδύει στη ζωή των πρωταγωνιστών. Μίλησε μου για το ρόλο σου στην σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» ;

Η Αντιγόνη είναι μία εντελώς αντισυμβατική για τα μέτρα της εποχής γυναίκα. Είναι μία νεαρή μητέρα που δεν έχει παντρευτεί. Η κοινωνική κατακραυγή για ένα τέτοιο γεγονός εκείνα τα χρόνια ήταν κάτι περισσότερο από σύνηθες. Δουλεύει ως νοσηλεύτρια και κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το παιδί της. Είναι μία πολύ δυναμική γυναίκα η οποία έχει όραμα. Στην πορεία ενώ παρεξηγείται από τον περίγυρό της όταν μαθαίνουν πώς από το μικρό λείπει η πατρική φιγούρα αποκτά πολύ καλές σχέσεις με τη Μαίρη (Κατερίνα Παπούτσακη)

Πώς αισθάνεσαι που συμμετάσχεις σε μία ελληνική σειρά έπειτα από αρκετά χρόνια;

Χαίρομαι που δουλεύω στην ΕΡΤ γιατί τα περισσότερα προγράμματα της μου αρέσουν. Αισθάνθηκα ότι μπορώ να υπάρξω μέσα σε αυτόν το ρόλο. Είναι μεγάλη μου τιμή που δουλεύω με ηθοποιούς που θαυμάζω πολύ. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα στα γυρίσματα. Μ’ αρέσει που η σκηνοθέτης μου είναι γυναίκα και η όλη προσπάθεια γίνεται από μία εταιρεία παραγωγής η οποία έχει κάνει πολύ ωραία πρότζεκτ. Είναι μεγάλη μου χαρά που αυτό το χειμώνα θα είμαι στην Αθήνα και θα δουλέψω σε μία σειρά που νομίζω ότι θα αγαπήσει πολύ ο κόσμος, γιατί θα ξυπνήσει αναμνήσεις και μια γλυκιά νοσταλγία.

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου μοιάζει με της ηρωίδας που υποδύεσαι και τι θαυμάζεις σ’ εκείνη;

Ένα από τα πανομοιότυπα στοιχεία που έχουμε είναι ότι και οι δύο αποτελούμε τη λεγόμενη «ήρεμη δύναμη». Και εγώ φιλτράρω τα πράγματα και σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση κρατώ την ψυχραιμία μου. Θαυμάζω σε εκείνη το θάρρος και το κουράγιο να μεγαλώσει μόνη της ένα παιδί. Εύχομαι να μη μου συμβεί. Δείχνει τεράστιο σθένος.

Η πορεία σου είναι γεμάτη με συμμετοχές σε πολύ σημαντικές διεθνείς παραγωγές. Από το «Skyfall» και το «Berberian Sound Studio» ως το «Hercules» και πολλές ακόμη ταινίες. Τι έχεις κρατήσει εσύ από αυτή τη διαδρομή;

Κάθε ταινία είναι ξεχωριστή. Θα συνεχίσω να κάνω σινεμά στο εξωτερικό. Ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής μου είναι να κάνω project με ανθρώπους που θαυμάζω σε άλλες γλώσσες. Πάνω από την οποιαδήποτε εμφάνιση, διάθεση, back round, τύχη αυτό που χρειάζεται είναι επιμονή, υπομονή και πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν ήταν στρωμένο για μένα ως σήμερα και δεν είναι παράπονο αυτό αλλά πραγματικότητα. Έχω μάθει όταν μου λένε «όχι» να πηγαίνω παρακάτω και να λέω «Οκ. Δεν πειράζει. Στο επόμενο».

Έζησες στο Βερολίνο αλλά και στο Λονδίνο για καιρό. Ήταν δύσκολα ή εύκολα;

Είμαι άνθρωπος που μπορείς να με φυτέψεις οπουδήποτε. Θα μάθω το περιβάλλον και θα επιβιώσω. Το Λονδίνο μ’ αρέσει πάρα πολύ. Το αγαπώ υπερβολικά. Το Βερολίνο έχει ομορφιά. Δεν ήταν ο τόπος που μου ταίριαζε όμως. Γενικότερα όσο εύκολα και δύσκολα είναι τα πράγματα εδώ το ίδιο συμβαίνει και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Απλά μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι, να είσαι ευέλικτος. Έχει σίγουρα ομορφιά ότι γνωρίζεις ανθρώπους από πάρα πολλά μέρη του κόσμου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gratitude for August ??? #summer #august #summeringreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη toniasotiropoulou (@toniasotiropoulou) στις

Αυτό το καλοκαίρι έκανες παράλληλα γυρίσματα για την ταινία «Man of god» που αφηγείται τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου. Αλήθεια πιστεύεις στο Θεό και αν ναι πόσο θεωρείς ότι σε βοήθησε η πίστη σου;

Είναι μία αγγλική παραγωγή που σκηνοθετεί η Γελένα Πόποβιτς και πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί ηθοποιοί. Αναμεσά τους οι Αρης Σερβετάλης, Μίκυ Ρούρκ, Αλεξάντερ Πετρόφ, Καριοφιλιά Καραμπέτη, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Στάγκογλου, Μιχάλης Οικονόμου. Είμαι πολύ χαρούμενη που αποτελώ μέρος της. Είναι πολύ όμορφο ότι μέσω της μεγάλης οθόνης θα μάθει ακόμη περισσότερος κόσμος τη διαδρομή του Αγίου Νεκταρίου. Πιστεύω στο Θεό αλλά δεν είμαι θρησκόληπτη. Δεν πηγαίνω στην εκκλησία επειδή πρέπει, ούτε θεωρώ χρέος μου να κοινωνήσω. Πιστεύω ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη στο σύμπαν η οποία σαφέστατα με έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές στη ζωή μου

Σε τι σε έχει βοηθήσει;

Να αντλήσω δύναμη, να βρω τον εαυτό μου, το κέντρο μου και να ξεπεράσω τις δυσκολίες.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις βιώσει;

Τα προβλήματα υγείας των γονέων μου. Πέρασαν δύο χρόνια πολύ δύσκολα με καρκίνους. Τώρα ευτυχώς είναι καλά. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου.

Τι έμαθες βιώνοντας μαζί τους αυτή την περιπέτεια; Διαπίστωσες να φανταστώ πιο καθαρά πόσο πολύτιμο είναι να είμαστε υγιείς;

Ακριβώς αυτό. Κατάλαβα ότι οι άνθρωποι μεγαλώνουμε, ότι η υγεία μας είναι ένα κομμάτι πολύ ευαίσθητο. Οφείλουμε κάθε ημέρα να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε υγιείς. Φυσικά είμαι περισσότερο παρούσα στην καθημερινότητα των γονέων μου. Πάντοτε είχαμε τέλεια επαφή όμως ποτέ δεν σκεφτόμουν ότι ο άνθρωποι που με μεγάλωσαν υπήρχε το ενδεχόμενο να γίνουν πιο ευάλωτοι από εμένα. Όταν το συνειδητοποίησα έμαθα πολλά.

Σε πρόσφατη συνέντευξη σου ανέφερες ότι η μαμά σου σε έχει μπερδέψει με τη Νικολέττα Ράλλη και ο Κωστής Μαραβέγιας σου έχει πει ότι μοιάζεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιλαμβάνομαι ότι το χιούμορ αποτελεί κοινή συνισταμένη στις σχέσεις σου με τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους.

Σαφέστατα μας δένει με τους περισσότερους κοντινούς μου ανθρώπους. Είναι ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας. Νομίζω πώς αν δεν έχεις μια ελαφρότητα στις καταστάσεις της ζωής, αν δεν «τρολάρεις» κάπως τον εαυτό σου είναι όλα πολύ πιο δύσκολα.

Τι θαυμάζεις στον Κωστή;

Θαυμάζω την καλοσύνη και την κατανόηση που έχει για τους πάντες και τα πάντα και σαφέστατα το ταλέντο του, την ευελιξία γύρω από τη δουλειά του, το πώς δημιουργεί μουσική, το πόσο άνετος είναι στην σκηνή που για μένα φαντάζει τρομακτικό. Γενικότερα θαυμάζω την στάση ζωής του, ότι είναι ότι πάντα δοσμένος στο παρόν

Και εσύ φαντάζομαι ότι με τον τρόπο σου είσαι πάντα στο παρών έτοιμη να δώσεις το καλύτερο σου.

Ισχύει. Απλά θέλω να πω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως ξυπνάμε και σκεπτόμαστε «Τι έχω να κάνω την επόμενη ημέρα, τι με αγχώνει την εκάστοτε περίοδο της ζωής μου, πώς θα το λύσω». Το να κάνεις ένα βήμα τη φορά και να λες «Τι ωραία μέρα σήμερα. Θα κάνω το τάδε και όταν έρθει αυτό που με αγχώνει θα δω πώς θα το αντιμετωπίσω» είναι πολύ σημαντικό.

Διαβάζω διαφορά άρθρα που αναφέρουν ότι πρόκειται να παντρευτείτε μέσα στο 2020. Είναι αλήθεια;

Σε καμία περίπτωση δε θα παντρευτούμε το 2020! Δε θα έκανα τίποτα μέσα στο 2020. Όχι! Δεν ισχύει. Θα πάρουμε τα μαθήματα που είναι να μας δώσει το έτος και θα πορευθούμε στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ