Άση Μπήλιου: Πως θα είναι ο Οκτώβριος για όλα τα ζώδια

Όσα μας επιφυλάσσει ο νέος μήνας... 

Χωρίς υπερβολές, ο Οκτώβριος συναγωνίζεται άνετα τον πιο απαιτητικό μήνα του 2020 ως τώρα και βγαίνει νικητής στα σημεία. Φυσικά αυτό δεν αφορά άμεσα τον καθένα από μας ξεχωριστά αλλά τις ευρύτερες συνθήκες όχι μόνο στην χώρα μας αλλά γενικότερα στον πλανήτη.

Σας έχω προϊδεάσει ότι το πιο αιχμηρό διάστημα θα είναι η περίοδος του ανάδρομου Άρη μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου καθώς συμπίπτει και με την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή (13/10-3/11). Άρα πρέπει όλοι μας να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί, λιγότερο βιαστικοί και περισσότερο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η υγεία μας σε όλα τα επίπεδα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά και πνευματικά με ό,τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς προσπαθειών.

Ο μήνας ξεκινά με μια πύρινη Πανσέληνο στον άξονα Κριού – Ζυγού τα μεσάνυχτα της 1ης προς 2 Οκτωβρίου και τελειώνει με τον ίδιο τρόπο με μια Πανσέληνο στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 31/10. Στο ενδιάμεσο έχουμε την νέα Σελήνη στις 16/10 που κατά την προσωπική μου άποψη είναι πιο πιεστική κι από τις δυο Πανσελήνους μαζί. Αυτό δεν σημαίνει ότι κι αυτό τον απαιτητικό μήνα δεν θα βρούμε τρόπο να περάσουμε καλά, να νιώσουμε χαρά, να βρούμε χρόνο στην καθημερινότητα μας να ψυχαγωγηθούμε αλλά και να είμαστε παραγωγικοί.

Απέναντι στην καταστροφολογία και την απαισιοδοξία πατώντας καλά τα πόδια μας στη γη θα ορθώσουμε το ανάστημα μας, θα διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους μπορεί να την έχουν ανάγκη. Εγώ δεν θα πω θετική σκέψη…θα πω κριτική σκέψη και ανάλαφρη καρδιά όσο δύσκολος κι αν είναι ένας τέτοιος συνδυασμός. Καλό μήνα φίλες-οι μου!

ΚΡΙΟΣ

Εσείς οι Κριοί είστε από τη φύση σας ενεργητικοί, δυναμικοί και προτιμάτε τις ευθείες και άμεσες λύσεις, από τις μακρόχρονες και υπομονετικές στάσεις. Τον Οκτώβριο, όμως, θα πρέπει να τιθασεύσετε την παρόρμηση και την ανυπομονησία σας ακόμη περισσότερο και να συμπεριφερθείτε λιγότερο αυθόρμητα, αν θέλετε να μην δημιουργήσετε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσετε. Βλέπετε ο Άρης, η κινητήριος δύναμη του πλανητικού μας συστήματος και κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα βρίσκεται σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στο ζώδιο σας σε όλη τη διάρκεια του μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι όσο κι αν βιάζεστε ή προσπαθείτε να πιέσετε καταστάσεις, τίποτε δεν θα κινείται με τις ταχύτητες που θέλετε και η πορεία θα ανακόπτεται. Είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε, καθώς «φαινομενικά» θα σταματήσει η πρόοδος που κάνετε. Είναι η στιγμή που πρέπει να σταματήσετε για να κοιτάξετε πίσω και αφού κάνετε αυτό το πίσω βήμα, να πάρετε φόρα και να πάτε παρακάτω από τον άλλο μήνα.

Πράγματι με τον Άρη ανάδρομο και μάλιστα μετά τις 13/10 σε συνδυασμό με τον Ερμή ανάδρομο αρχικά στον Σκορπιό και μετά τις 28/10 στον Ζυγό, δεν θα ήταν ιδιαίτερα καλό να ξεκινήσετε κάποια καινούρια δραστηριότητα και πρέπει να επιμείνετε σε ότι ήδη έχει ξεκινήσει και να κάνετε πιθανώς κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Όσοι εργάζεστε με ανθρώπους που δεν έχετε χημεία και που μπορεί να ανήκουν στον παρορμητικό σταυρό (Κριός, Καρκίνος, Αιγόκερως, Ζυγός) ίσως έχετε να αντιμετωπίσετε υπερβολικές απαιτήσεις και θα έχετε άγχος.

Δεν είναι όμως κατάλληλη εποχή για αλλαγές αυτή τη στιγμή, πόσο μάλλον για ανοιχτές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Αν καταφέρετε να δείτε την ανάδρομη πορεία του Άρη όχι ως εμπόδιο που ανακόπτει την εξέλιξη σας, αλλά σαν ένα θετικό διάστημα που θα βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τα κίνητρα σας και των άλλων, δεν θα έχετε πρόβλημα. Ιδιαίτερα τονισμένο τον Οκτώβριο και το οικονομικό στοιχείο στο ωροσκόπιο σας. Όποια κι αν είναι η εισροή ρευστού, τα χρήματα φαίνεται να εξαφανίζονται με πολύ γρήγορο τρόπο.

Με την πολύμηνη παρουσία του Άρη στο ζώδιο σας, τα έξοδα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του χρόνου, άρα πρέπει να προσέξετε αρκετά τη διαχείριση σας, για να μπορέσετε να τα εξισορροπήσετε. Βέβαια με ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 27/10 στο Σκορπιό, μπορεί χρήματα που σας οφείλονταν από το παρελθόν να έρθουν στα χέρια σας. Σε γενικές γραμμές όμως, δεν θα αποφύγετε καθυστερήσεις ή αναβολές. Ο μήνας ξεκινά με μια Πανσέληνο στο ζώδιο σας, που σας ευαισθητοποιεί σε θέματα υγείας, αλλά και σχέσεων.

Η δεύτερη Πανσέληνος του μήνα, στις 31/10 στον Ταύρο, αφορά ξεκάθαρα τα οικονομικά σας κι εκεί μπορεί να προκύψει εντελώς ξαφνικά ένα δώρο από το σύμπαν. Αν είστε γεννημένοι τέλος Μαρτίου, ευνοήστε περισσότερο.
Στον ερωτικό τομέα, για όσους έχετε σχέση, η ανάδρομη πορεία του Άρη μπορεί να επηρεάσει κάπως τις ισορροπίες σας και να σας δημιουργήσει ατμόσφαιρα γκρίνιας και συγκρούσεων, ειδικά, αν συμβιώνετε ή είστε παντρεμένοι. Θα πρέπει να προσέξετε στο ξεκίνημα του μήνα με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας στις 2/10, αλλά και στις 9, 10, 14, 15, 16/10 εκεί που κορυφώνεται μια απαιτητική νέα Σελήνη στον Ζυγό. Ή μπορεί το σενάριο αυτό να μην αφορά άμεσα στη σχέση, απλώς να διαφοροποιούνται πράγματα λόγω των συνθηκών και να φορτίζεστε από αυτούς τους παράγοντες αρνητικά.

Προσπαθήστε να μην μεταφέρετε πάντως στο σύντροφό σας άγχος και στρες και συζητήστε το καλύτερα με ένα ειδικό ή με κάποιους φίλους που μπορεί να σας συμβουλεύσουν σωστά. Σχέσεις με άλλους Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους είναι αυτές που θα δοκιμαστούν περισσότερο. Η Αφροδίτη στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα βρίσκεται στην Παρθένο, ένα ουδέτερο ζώδιο προς το δικό σας και δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητική στα ερωτικά ζητήματα. Είναι όμως μια θετική επιρροή σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της εργασίας σας, τη φυσική σας κατάσταση και την υγεία.

Προσπαθήστε αυτό τον μήνα να «σώσετε» λίγη από την ενέργεια σας (που δεν θα περισσεύει κιόλας με τον Άρη ανάδρομο) κι έτσι όταν έχετε κάποιες ημέρες με λιγότερο φορτωμένα προγράμματα κι υποχρεώσεις, να ξεκουράζεστε και να φροντίζετε τη φυσική σας κατάσταση κι υγεία. Προσοχή σε μικροατυχήματα επίσης. Προσπαθήστε να υιοθετήσετε μια ήπιας μορφής άσκηση ή διαλέξτε κάτι εναλλακτικό (γιόγκα, διαλογισμό) που θα βοηθήσει να χαλαρώνετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Οκτώβριος συναγωνίζεται επάξια τον Απρίλιο, ως ο πιο απαιτητικός μήνας του 2020 και νομίζω ότι μπορεί τελικά να τον νικήσει και στα σημεία. Βλέπετε, οι προδιαγραφές από την 1η μέχρι την τελευταία του μέρα έχουν διάθεση να μας ζορίσουν όλους, ανεξαρτήτως ζωδίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και όμορφες στιγμές μέσα στο μήνα και για σας τους Ταύρους ειδικά, αυτές οι στιγμές αφορούν ξεκάθαρα την προσωπική σας ζωή, τη χαρά που μπορεί να σας δίνει ο έρωτας, τα παιδιά σας ή η δημιουργικότητα σας.

Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης πλανήτης σας, θα βρίσκεται στο πλευρό σας από τις 3 έως τις 28/10 από την Παρθένο και θα είναι το μαξιλαράκι ασφαλείας σας, σε ένα τόσο νευρικό και ασταθή μήνα. Οι φίλοι σας θα είναι στο πλευρό σας να σας στηρίξουν, το ίδιο και ο σύντροφος σας, αν είστε δεσμευμένοι. Ο Οκτώβριος είναι μήνας που θα χρειαστεί να δουλέψετε πολύ και θα πρέπει από την πρώτη μέχρι την τελευταία του μέρα να είστε προσεκτικοί και στα θέματα της φυσικής σας κατάστασης και υγείας.

Ακόμη κι αν έχετε ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο να τρώτε υγιεινά, να γυμνάζεστε, να παίρνετε τα απαραίτητα -σύμφωνα με τη γνώμη του γιατρού σας πάντα- συμπληρώματα και βιταμίνες για να ενισχύετε τον οργανισμό σας, ώστε να ανταποκρίνεστε στα απαιτητικά καθημερινά προγράμματα. Η αίσθηση του εγκλωβισμού θα είναι έντονη, καθώς ο Άρης θα βρίσκεται στο προηγούμενο από το δικό σας ζώδιο και μάλιστα ανάδρομος σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, αδύναμος να βοηθήσει στη δράση.

Όλο αυτό θα είναι πιο έντονο όταν γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και ο Ερμής απέναντι σας στον Σκορπιό μετά τις 13/10. Το μεγάλο σας στοίχημα θα είναι η «διαχείριση» θυμού από την πλευρά σας. Με κάποιο τρόπο θα νιώθετε ότι κάποιος, κυρίως στο χώρο εργασίας, προσπαθεί να σας φέρει στα όρια σας και παίζει με τις ομολογουμένως μεγάλες σας αντοχές. Το πώς θα αντιδράσετε σε αυτή την κατάσταση, θα δείξει και την εξέλιξη σ’ αυτή τη σχέση.

Γνώμη μου είναι, πάντως, να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, να μην μπείτε σε παιχνίδια δύναμης και εξουσίας και να μείνετε αποστασιοποιημένοι. Αυτό άλλωστε συμβουλεύει και η Πανσέληνος στο ζώδιο σας στις 31/10 σε σύνοδο με τον Ουρανό. Η συναισθηματική σας εμπλοκή σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή και Άρη μπορεί να κάνει την ατμόσφαιρα εκρηκτική γύρω σας.
Αγαπητοί μου Ταύροι τις περισσότερες φορές στη ζωή μας δεν έχουν τόση σημασία τα γεγονότα, αλλά οι αντιδράσεις μας απέναντι σ’ αυτά. Κακά πράγματα συμβαίνουν και σε καλούς ανθρώπους, αλλά το πώς ο καθένας από μας θα επιλέξει να τα αντιμετωπίσει είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς!
Ένα άλλο σημείο που θέλει προσοχή είναι πώς εκφράζετε την άποψη και την γνώμη σας για να έχετε αποτέλεσμα. Αν πάτε να επιβάλλετε κάτι με φωνές ή με ένταση δεν θα πείσετε κανένα. Χαμηλώστε τους τόνους, ακούστε περισσότερο, δείξτε ευελιξία και όχι ισχυρογνωμοσύνη και τα αποτελέσματα θα είναι πιο θετικά. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που θα χρειαστεί να κάνετε διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι μπορεί να σχεδιάζατε στο τέλος Ιουνίου και τον Ιούλιο.

Δεν είναι ο κατάλληλος μήνας για εκκινήσεις, αν θέλετε οι επενδύσεις ενέργειας, χρόνου και χρήματος να σας αποδώσουν. Τώρα θα σκύψετε πάνω σε αυτά που ήδη έχετε και θα προσπαθήσετε χωρίς πανικό, όμως, να διορθώσετε κάτι που δείχνει να μην αποφέρει τα αναμενόμενα. Η Αφροδίτη από την Παρθένο στις όψεις της με τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, θα κάνει τονωτικές ενέσεις στα οικονομικά σας, ώστε να μην νιώθετε ότι κινδυνεύετε.

Ακόμη, αυτοί που σας αγαπούν θα είναι στο πλευρό σας για να σας κάνουν να νιώθετε συναισθηματική ασφάλεια και ότι και στα πιο δύσκολα έχετε κάποιους να αποταθείτε και να σας βοηθήσουν ακόμη κι αν η βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του ηθικού σας. Μολονότι είστε οι «βράχοι» του ζωδιακού και οι διαθέσεις σας χαρακτηρίζονται σταθερές, αυτό το μήνα θα έχετε πολλά σκαμπανεβάσματα και στην ψυχολογία σας.

Έτσι, κάποιες μέρες θα νιώθετε ότι πετάτε με την αισιοδοξία να σας κατακλύζει και κάποιες άλλες θα νιώθετε ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Αυτές τις ημέρες με τα «ακραία» συναισθήματα καλά θα κάνετε να είστε φειδωλοί στη δράση και στις υποσχέσεις. Ο μήνας θα τελειώσει με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας στις 31/10, που φέρνει κάπως ξαφνικές και ουρανοκατέβατες αλλαγές ή εξελίξεις.

Δείτε όλες τις προβλέψεις της Άσης Μπήλιου στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ