Στα λευκά με κάπα ντύθηκε η Μαρέβα - Άσπρο κοστούμι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας- Με φόντο την Ακρόπολη λουσμένη στο νέο της φως ο Μητσοτάκης (φωτό)

Οι εμφανίσεις της λαμπερής εκδήλωσης... 

Σε μία λαμπερή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, παρουσιάστηκε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης είναι δωρεά και υλοποίηση του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ την μελέτη και τον σχεδιασμό του έργου έκανε η διεθνούς κύρους και βραβευμένη με ΕΜΜΥ σχεδιάστρια φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ.

Διαβάστε επίσης: Καρέ καρέ ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης: Υπέρλαμπρη, εκθαμβωτική με την επιμέλεια της Ελευθερίας Ντεκώ (φωτό- βίντεο)

Κάτω από την Ακρόπολη, λοιπόν, η οποία "λούστηκε" στο νέο της φως, βρέθηκαν χθες το βράδυ το πρωθυπουργικό ζεύγος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το λευκό σύνολό της με τις μπεζ λεπτομέρειες... 

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού φόρεσε ένα τοπ σε στυλ κάπας με ασορτί παντελόνα και δερμάτινα σανδάλα, υιοθετώντας ένα κομψό, αρχαιοελληνικό look. 

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επέλεξε ένα midi φόρεμα στους τόνους του μπλέ, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας "ψήφισε" total white look. 

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμφανίστηκε με λευκό κοστούμι, το οποίο συνδύασε με λευκές γόβες, αλλά και μάσκα. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους παρευρισκόμενους με φόντο την επιβλητική Ακρόπολη, "λουσμένη" στο νεό της φως, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «Η Δημοκρατία και οι αρχές της κλασικής Αθήνας χρειάζονται περισσότερο φως στις μέρες μας καθώς κάποιοι αμφισβητούν το πολίτευμα του μέτρου και την ικανότητά του να φέρει ισότητα και δίκαιη συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία...».

«Ο προηγούμενος φωτισμός μετρούσε ήδη 15 χρόνια. Ο χρόνος τον έφθειρε. Η τεχνολογία τον ξεπερνούσε» σημείωσε, επίσης, ενώ συμπλήρωσε «Η αλλαγή που δρομολογείται σήμερα ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή. Να επανενταχθεί στη σύγχρονη καθημερινότητα το σύμβολο της κλασικής Ελλάδος. Ο πρακτικός στόχος ήταν διττός. Από τη μία πλευρά να αναδειχθεί ο χώρος με τον όγκο και τη γεωμετρία του. Από την άλλη μεριά να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις αποκτώντας μεγαλύτερη αντοχή και μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα».

(Photo: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ