Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Καθηγητής Παναγιωτόπουλος: Δεν θα γίνει lockdown όπως τον Μάρτιο - Ο κορωνοϊός δεν παίζει, τι μέτρα συζητούνται (βίντεο)

"Δεν περιμένω πιθανό lockdown όπως της άνοιξης", 

"Ο κορονοϊός δεν παίζει" ήταν το μήνυμα του καθηγητή Δημόσιας Υγείας - Υγείας του Παιδιού στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγεία Τάκη Παναγιωτόπουλου, στη σκιά των νέων κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Πρόκειται για εξαιρετικό περιστατικό δεν υπάρχει αμφιβολία» σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος για το γηροκομείο, εκτιμώντας ότι η δομή ενδέχεται να κλείσει. «Θα γίνει συστηματική ιχνηλάτηση. Ποιοι ήρθαν σε επαφή με ποιους» σημείωσε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ.

«Δεν πιστεύω ότι η αγανάκτηση θα μας οδηγήσει στο καλύτερο, πρέπει να δούμε ψύχραιμα την αλληλουχία των γεγονότων και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα».

Παναγιωτόπουλος: Δεν περιμένω lockdown, συζητούνται νέα μέτρα

«Δεν περιμένω πιθανό lockdown όπως της άνοιξης», συνέχισε ο καθηγητής και εξήγησε ότι στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα όπως ο περιορισμός δραστηριοτήτων, ωραρίων. «Συζητούνται και πρέπει να συζητούνται» σχολίασε.

«Θα πρέπει καταρχάς να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, και ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στους οίκους ευγηρίας. Πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, με μέτρα όσον άφορα τους εργαζομένους ή τους προμηθευτές», συνέχισε.

 

 

 

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος που είναι και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, «η διασπορά του ιού είναι μεγαλύτερη στην κοινότητα της  Αττικής. Βιώνουμε τις μεταδόσεις που έγιναν μέσα Σεπτεμβρίου. Τα μέτρα για να αποδώσουν χρειάζεται κάποιο διάστημα. Χρειάζονται εκτεταμένοι έλεγχοι».

«Θα μπούμε σε λίγο στην περίοδο της γρίπης και την περίοδο του εμβολιασμού οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να είναι οι πρώτες που θα εμβολιαστούν, δεν πρέπει να λείψουν τα εμβόλια για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ