Θήβα: Πάνω από 250 άτομα στην κηδεία στο Μουρίκι όπου βρέθηκε 63χρονη με κορωνοϊό - Όσα είπε ο πρόεδρος της κοινότητας, τι έδειξε η ιχνηλάτηση (βίντεο)

Ευχάριστα τα νέα σήμερα, μετά τα τεστς που έγιναν στην περιοχή... 

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί από χθες σε πέντε χρονιά σε Θήβα και Χαλκίδα, λόγω του γεγονότος πως μία 63χρονη γυναίκα, η οποία νοσούσε από κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι ήταν εμπύρετη παρευρέθηκε σε κηδεία συγγενούς της στο χωριό Μουρίκι. 

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης, με 4 χωριά της Θήβας και ένα της Χαλκίδας να μπαίνουν σε καραντίνα. 

Όπως είπε σήμερα, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" ο Πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, Δ. Πέτρου τα άτομα που βρέθηκαν στην κηδεία ήταν περισσότερα από 250.

 

Ευτυχώς, όλα τα tests που έγιναν στο χωριό, κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήταν αρνητικά, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος, με τις αρμόδιες αρχές να παραμένουν στο χωριό της Θήβας μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, από τα 250 tests που έγιναν, βρέθηκε μόλις ένα κρούσμα σε χωριό της Εύβοιας, ενώ στο Μουρίκι έγιναν 105 tests, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. 

 

Η κηδεία τελέστηκε την περασμένη Κυριακή, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας. 

Να σημειωθεί πως στην εκκλησία που τελέστηκε η κηδεία έγινε σήμερα νέα απολύμανση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ