Σπύρος Σούλης: Καταστρέφονται τα ρούχα σας στο πλύσιμο; - 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε

Όλοι μας κάνουμε τα μικρολαθάκια μας σε ό,τι αφορά τις δουλειές του σπιτιού

Μπορεί να νομίζετε ότι τα κάνετε όλα σωστά αλλά ουδείς αλάθητος. Όλοι μας κάνουμε τα μικρολαθάκια μας σε ό,τι αφορά τις δουλειές του σπιτιού. Και επειδή δεν γίνεται να τα γνωρίζετε όλα εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε ποια είναι τα 3 πιο μεγάλα λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τα ρούχα σας κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.

Το πλυντήριο ρούχων μας έχει λύσει τα χέρια μιας και πλένει τα ρούχα μας χωρίς τη δική μας παρέμβαση. Από την άλλη θέλει και λίγη προσοχή γιατί μπορεί να καταστρέψει τα αγαπημένα μας ρούχα αν δεν προσέξουμε.

Αυτά είναι, λοιπόν, τα 4 λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τα ρούχα σας.

Τσέπες Δεν τσεκάρετε τις τσέπες σας πριν βάλετε τα παντελόνια ή τα πουκάμισά σας στο πλυντήριο και καταλήγετε με τσέπες και ρούχα γεμάτα μικροσκοπικά κομματάκια χαρτιού. Φροντίζετε να κάνετε πάντα έναν έλεγχο πριν βάλετε οποιοδήποτε ρούχο με τσέπες στο πλυντήριο.

Φερμουάρ Κάθε φερμουάρ πρέπει να είναι κλειστό. Διαφορετικά μπορεί να «πιαστεί» σε κάποιο ευαίσθητο ρούχο και να το καταστρέψει. Τα φερμουάρ θέλουν μεγάλη προσοχή.

Κουμπιά Σε αντίθεση με τα φερμουάρ τα κουμπιά πρέπει να είναι πάντα ξεκούμπωτα. Διαφορετικά μπορεί να πιαστούν με κάποιο άλλο ρούχο και να τα ψάχνετε στον κάδο του πλυντηρίου, όπως αναφέρει το SpirosSoulis. 

Καινούργια ρούχα Δεν τεστάρετε ποτέ τα καινούργια σας ρούχα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο μαζί με παλιά. Είναι πολύ σημαντικό να βρέξετε ένα καινούργιο ρούχο και να το βάλετε δίπλα σε κάποιο λευκό πανί για να δείτε αν θα ξεβάψει.

Αν ξεβάψει πλένετέ το μόνο του μέχρι να μην βγάζει άλλο χρώμα και να μπορείτε να το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ