Top women οι 20 γυναίκες από το Ωραιόκαστρο που πλέκουν για τους πληγέντες της Καρδίτσας – Οι σκούφοι & οι εσάρπες που θα φορέσουμε (Φωτό)

Οι «Πλέκτριες» της ομάδας Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου

Είκοσι γυναίκες, είκοσι “Πλέκτριες” ενώνουν και πάλι τις… βελόνες τους για να προσφέρουν, αυτή τη φορά, στους πληγέντες της Καρδίτσας.

 

 

Η ομάδα της Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιόκαστρου είναι “παρών”, δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη -όχι μόνο από τρόφιμα- αλλά ακόμα και από ένα νήμα μετετρεμμένο σε ένα σκούφο ή μια εσάρπα.

 

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες τις κύριες που αποτελούν την ομάδα κοινωνικής προσφοράς Ωραιοκάστρου ΟΙ ΠΛΕΚΤΡΙΕΣ. Το...

Δημοσιεύτηκε από Φίλοι Ιεραποστολής Β. Μαδαγασκάρης στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

 

Ακολουθώντας την επικαιρότητα ή απλά εντοπίζοντας όσους έχουν ανάγκη, κάθε μήνα εδώ και τρία χρόνια, οι Πλέκτριες δημιουργούν ρούχα για εκείνους που έχουν ανάγκη και χρειάζονται μια πιο “ζεστή” αγκαλιά.

 

Καλή μας φίλη Πέτρα Φράγκου, πόσο όμορφα σκουφάκια και παπαλάκια για τα μικρούλικα προωράκια!!! Να είσαι καλά και μαζί να προσπαθούμε!!! Τα φιλιά μας!!!

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

 

Η Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, μέλος της ομάδας, μιλώντας στο GRTimes.gr αναφέρει ότι βλέποντας τις ανάγκες που προκλήθηκαν μέσα από τον καταστροφικό κυκλώνα Ιανό στην Καρδίτσα, θέλησαν άμεσα να δράσουν. “Η επικοινωνία με το γηροκομείο Καρδίτσας έγινε άμεσα. Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο και δέχτηκαν κατευθείαν.

 

@Μαίρη Πετροπούλου, πηραμε το όμορφο πλεκτό δώρο σου, που ταξίδεψε απο Αθήνα!! Σε ευχαριστούμε παρά πολύ! Καλό καλοκαίρι!! Πολλα φιλιά!!!

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου στις Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

 

Θα πλέξουμε εσάρπες και σκούφους για περίπου 30 ηλικιωμένους που τα χρειάζονται. Θα είναι συσκευασμένα ατομικά, έτσι ώστε να είναι πιο όμορφα, πιο περιποιημένα, ένα μικρό δώρο από εμάς.” λέει.

 

 

Βελόνες και νήματα θα “ζωντανέψουν” δουλεύοντας σε γοργούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου. Παράλληλα με τη προσφορά στη Καρδίτσα, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Οκτώβρη και θα σταλθεί στο γηροκομείο, οι Πλέκτριες θα πραγματοποιήσουν και μια δεύτερη δράση. Θα πλέξουν σε μικρά μεγέθη κουβερτούλες για τα μωρά του συλλόγου “Αγκαλιά” που φιλοξενεί μητέρες σε ανάγκη.

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕΤ ΝΕΟΓΝΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ2020 με μέτρα ασφαλείας! Φωτογραφίες της επίσκεψης απο αντιπροσωπεία γυναικών της...

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου στις Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

 

Η ομάδα και…διαδικτυακά

Στο έργο αλληλεγγύης και προσφοράς οι Πλέκτριες δεν είναι μόνες. Αρωγός στη τρίχρονη αυτή προσπάθειά τους είναι και οι διαδικτυακές φίλες πλέκτριες. “Μας βοηθάνε πολύ και οι φίλες μας από το διαδίκτυο, που μας βρίσκουν μέσω της σελίδας μας στο Facebook και είναι πάντοτε έτοιμες να προσφέρουν, είτε με δικά τους πλεκτά είτε στέλνοντάς μας νήματα. Και το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά προσφέρονται δωρεάν” επισυνάπτει η κα. Παπαδοπούλου.

 

Κυρίες της Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου, το καλοκαίρι είναι εδώ, καλά μπανάκια!!!??☺️

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου στις Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

 

Καθένας και καθεμία προσφέρει όποτε μπορεί, όποτε έχει ελεύθερο χρόνο και “φυσικά όποτε θέλει”.

 

Αυτό το μαγικό έχει αυτή η ομάδα: αν και χαιρετηθήκαμε για καλοκαιρινές διακοπές, νάσου και έρχεται νέο δέμα αγάπης, απο...

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου στις Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

 

“Ως ομάδα, κάθε φορά που πραγματοποιούμε κάποια δράση την αναρτούμε στο προφίλ μας. Υπάρχει μεγάλη απήχηση, με τα χρόνια μας έχει μάθει ο κόσμος. Έχουν λάβει χώρα πάνω από 40 δράσεις περίπου όσο καιρό είμαστε εν δράσει” προσθέτει.

 

Πολλές καλοκαιριάτικες θάλασσες πέρασε η αγάπη σου, για να φτάσει από Ρόδο στην Θεσσαλονίκη, καλή μας @Eleni Lovendahl...

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου στις Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

 

Οι «Πλέκτριες» στα πρώτα τους βήματα

“Η ομάδα προέκυψε από κάποια μαθήματα που παρακολουθούσαμε στο Ωραιόκαστρο. Όταν ολοκληρώθηκαν, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με την πλεκτική. Βρήκαμε αυτό τον τρόπο, και για να εκφραζόμαστε αλλά και για να προσφέρουμε.

 

ΚΑΛΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΚΑΛΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΠΛΕΚΤΑ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΜΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ φίλες της Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου!

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου στις Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

Οι δημιουργίες μας έχουν σταλθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μέχρι και τη Μαδαγασκάρη. Στη Θεσσαλονίκη παραδίδουμε εμείς οι ίδιες τα πράγματα σε εκείνους που τα χρειάζονται. Έχουμε και σταθερές συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” λέει η κα. Παπαδοπούλου.

 

«Είναι ένα είδος φροντίδας που κάνεις για κάποιον ξένο. Δεν σε νοιάζει η ταυτότητα, αρκεί να ξέρεις ότι θα το προσφέρεις και θα πιάσει τόπο. Φροντίζεις κάποιον που δεν γνωρίζεις αλλά τον αγαπάς. Παίρνουν ένα πραγματάκι που για εμάς δεν είναι τίποτα, αλλά για εκείνους είναι πολλά» λέει καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ