Made in Greece ο νέος CEO της Mercedes Benz στις ΗΠΑ – Ο Δημήτρης Ψυλλάκης από την Ελλάδα στη Γερμανία & τώρα στην κορυφή (Φωτό)

Ξεκίνησε το 1992 ως εκπαιδευόμενος στην Mercedes-Benz Ελλάς

Στην αναβάθμιση του Δημήτρη Ψυλλάκη σε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mercedes-Benz για τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά προχώρησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2021, αντικαθιστώντας τον Nicolas Speeks, o οποίος και αποχώρησε από την εταιρεία τον Αύγουστο. Η πορεία του Δημήτρη Ψυλλάκη στην Daimler ξεκίνησε το 1992.  

 

Αρχικά εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος στην Mercedes-Benz Ελλάς. Εννέα χρόνια αργότερα ανέλαβε τη γενική διεύθυνση.  

 

Το 2009 μετακινήθηκε στην Βραζιλία ενώ έξι χρόνια αργότερα το 2015 προήχθη στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου της Mercedes-Benz της Nότιας Κορέας.  

 

Υπό την ηγεσία του, η αγορά της Νότιας Κορέας επεκτάθηκε στην 5η μεγαλύτερη στον κόσμο για τη Mercedes-Benz Cars, ενώ επιτεύχθηκε κορυφαία βαθμολογία στην ικανοποίηση των πελατών.  

 

Από εκεί βρέθηκε επικεφαλής της γερμανικής φίρμας στον Καναδά. Πλέον από τον Ιανουάριο καλείται να αναλάβει και την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

 

 Στο νέο του ρόλο, ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τη γενική ευθύνη για τη Mercedes-Benz Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.  

Φωτογραφία: businesswire.com

 

Η επίσημη ανακοίνωση της Daimler αναφέρει:

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler διόρισε τον Δημήτρη Ψυλλάκη (53 ετών) ως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, Mercedes -Benz Cars North America και Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της MBUSA, από την 1η Ιανουαρίου 2021».

 

Η ανακοίνωση έγινε από την Britta Seeger, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes -Benz AG, υπεύθυνης για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, στην οποία θα αναφέρεται ο Δ. Ψυλλάκης ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes –Benz Canada. Διαδέχεται  τον Nicholas Speeks, ο οποίος μετά από 40 χρόνια θα εγκαταλείψει την εταιρεία και θα αναζητήσει ευκαιρίες εκτός της Daimler. Ο Δ.Ψυλλάκης θα εδρεύει στην Ατλάντα, G.Α.

 

 

"Ο Δημήτρης Ψυλλάκης στο «τιμόνι» της Mercedes -Benz στις ΗΠΑΟ Δημήτρης είναι ένας αποδεδειγμένος ηγέτης που συνέτεινε με επιτυχία στην ανάπτυξη της Mercedes -Benz σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο", δήλωσε η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Mercedes -Benz AG, υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ