H Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει ριγκατόνι αλά norma -Μια υπέροχη συνταγή

 Μια γευστικότατη πρόταση...

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ριγατόνι ΗΛΙΟΣ

  • 750 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους 1-2 εκ. και τα στενότερα μέρη κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 8 πομοντόρια, ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Χοντροτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ριγκατόνι αλ ντέντε.

  • ΒΗΜΑ 2Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζω τις φέτες μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω και τις αφήνω σε πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί να στραγγίξουν. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω τους κύβους μελιτζάνας και τους σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Αδειάζω τους κύβους σε ένα άλλο πιάτο. Τέλος, ρίχνω τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα αφήνω να ροδίσουν. Τα βγάζω και τα αφήνω στην άκρη.
  • ΒΗΜΑ 3Ρίχνω στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν ρίχνω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες ντομάτες και το μισό βασιλικό, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 15 λεπτά. Ρίχνω τα βρασμένα ριγκατόνι, τους κύβους μελιτζάνας και το μισό τριμμένο τυρί και ανακινώ.
  • ΒΗΜΑ 4Μοιράζω το φαγητό στα πιάτα και σκορπίζω τις φέτες μελιτζάνας, τα ντοματίνια, τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ