Δάκρυα για το Ναυάγιο της Ζακύνθου – Κάηκαν 1.500 στρέμματα πάνω από το «σύμβολο του τουρισμού μας» (Φωτό & Βίντεο)

Συγκλονιστικές εικόνες...

Μετά από μία μεγάλη μάχη με τις φλόγες από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο έξω από το χωριό Βολίμες και έφθασε έως το πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο, καίγοντας ένα πολύ όμορφο πευκοδάσος.

 

Οι πυροσβέστες όλο το βράδυ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι άνεμοι έφθασαν τα 7-8 με αποτέλεσμα συνεχώς να δυναμώνει η φωτιά και να γίνονται αναζωπυρωσεις.

Μάλιστα, χρειάστηκε γκρέιντερ, το οποίο μέσα στο σκοτάδι κατάφερε να ανοίξει δρόμο κατά μήκος του δάσους, ώστε οι πυροσβέστες να μπορέσουν να προσεγγίσουν τις φλόγες.

 

Με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και εναέρια βοήθεια, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, δύο πετζετέλ και να ένα καναντέρ, τα οποία βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Όπως αναφέρει το imerazante, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στάχτη έγιναν πάνω από 1.500 στρέμματα στην περιοχή Βολίμες.

Φωτογραφίες: imerazante

 

Ο κ. Κολοκούρης μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και έκανε λόγο "για μια πολύ δύσκολή πυρκαγιά, που θα μπορούσε να στοιχίσει εκτός από κατοικίες και ανθρώπινες ζωές".

Ερωτηθείς για τα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του "για ένα μέτωπο που ξεκίνησε σε κοντινή απόσταση από το δρόμο και υπό συνθήκες δυνατών ανέμων που κατά περίπτωση έφταναν και τα 8 μποφόρ", ενώ στην συνέχεια τόνισε ότι "οι δυνατοί και ασταθείς ως προς την κατεύθυνση άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις πρόσβαση των πυροσβεστών έκανε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, αναμένουμε την αυτοψία και την έρευνα του Ανακριτικού".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ