Δάσκαλος της χρονιάς είναι ο Κάρλο Ματζόνε - Προσαρμόζει τις ανάγκες των μαθητών του στα εκπαιδευτικά εργαλεία με τη χρήση τεχνολογίας (Φωτό & Βίντεο)

Δάσκαλος της χρονιάς που τιμήθηκε με το Global Teacher Prize 2020

Φέτος, το βραβείο Globel Teacher Prize 2020 κατέκτησε ο Κάρλο Ματζόνε, εκπαιδευτικός από την Ιταλία. Ο ίδιος διδάσκει πληροφορική και προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών.

Σήμερα διδάσκει σε δημόσια σχολεία, συγκεκριμένα στο δημόσιο λύκειο Λουκαρέλι στο Μπενεβέντο της Καμπανίας.

 

Η βράβευση του Ματζόνε βασίζεται σε μια εκπαιδευτική καινοτομία που έχει εισάγει ως εκπαιδευτικός καθώς συνδυάζει και προσαρμόζει τις ανάγκες των μαθητών του στα εκπαιδευτικά εργαλεία με τη χρήση τεχνολογίας.

 

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύουμε ανθρώπους ώστε να είναι αυτόνομοι στην κοινωνία. Πριν να εκπαιδεύσουμε εργάτες και εργαζόμενους, εκπαιδεύουμε άνδρες και γυναίκες».

 

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού ο Κάρλο το εξασκεί με συνέπεια και αγάπη καθώς από το 2004 διδάσκει μαθήματα πληροφορικής και τεχνολογίας στοχεύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων όλων των μαθητών.

 

«Υπάρχει ένα νέο είδος διαρροής, σχολικής διαρροής που αφορά την ψηφιακή διαρροή. Το είδαμε κατά την περίοδο του lockdown όταν οι ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στη χρήση νέων εργαλείων».

 

Τα βιβλία του Ματζόνε με θέμα την εισαγωγή στις γλώσσες προγραμματισμού είναι στην Ιταλία bestseller ενώ διδάσκονται και σε ορισμένα πανεπιστήμια. Έχει τον τίτλο του Ψηφιακού Συντονιστή καθώς εργάζεται και ως σύμβουλος της κυβέρνησης για τον Εθνικό Ψηφιακό Σχεδιασμό.

 

«Επιθυμία μου είναι να βοηθήσω αυτούς τους νέους ανθρώπους να αυτονομηθούν και κατ' επέκταση να διαχεριστούν προσωπικά τους σχέδια που θα τους δώσει την ευκαιρία να μείνουν στον τόπο τους».

 

 

Με τα χρήματα του βραβείου σκοπεύει να δημιουργήσει μια μαθητική αγροτική εταιρεία που θα συντονίζει θέματα οργάνωσης και διάθεσης της παραγωγής, ιχνηλασιμότητας των προϊόντων και logistics ενώ με τη χρήση έξυπνων εφαρμογών θα μειώσει τα κόστη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ