33χρονος Ιρλανδός πήγε στην Τουρκία για λεύκανση δοντιών & πέθανε από επιπλοκές – Ετοιμοθάνατοι & δύο φίλοι του (Φωτό)

«Είναι σε γνώση μας» δηλώνει η κυβέρνηση

Ένας άντρας από την βόρεια Ιρλανδία έχασε τη ζωή του, ενώ δύο φίλοι του είναι σοβαρά άρρωστοι μετά από ένα ταξίδι που έκαναν στην Τουρκία προκειμένου να υποβληθούν σε οδοντιατρική θεραπεία και πιο συγκεκριμένα λεύκανση δοντιών.

 

Και οι τρεις νεαροί, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, ήταν καλά στην υγεία τους. Εντοπίστηκαν στην πόλη Μαρμαρίς το Σάββατο.

 

Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ο 33χρονος Richard Molloy. Οι δυο του φίλοι, ο Declan Carson και ο Aaron Callaghan, ήταν σε κώμα, αλλά η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Ο Richard Molloy (αριστερά) 

 

Για την ώρα, δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκάλεσε τον θάνατο του Richard Molloy από το Μπέλφαστ, γνωρίζουμε πάντως πως οι τρεις φίλοι είχαν πάει για λεύκανση δοντιών.

 

Ο αξιωματούχος Colin Bell, που βοηθά την οικογένεια να φέρει τη σορό του Molloy στην Ιρλανδία, δήλωσε στην «Belfast Telegraph»: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

 

Ο νεαρός πέθανε στην Τουρκία μετά το ταξίδι με τους δύο του φίλους. Είναι γνωστό πως είχαν ταξιδέψει για οδοντιατρική δουλειά, δεν ξέρουμε πώς συνέβη, αλλά κατέληξε με τον Richard νεκρό και τους άλλους δύο νεαρούς σε κρίσιμη κατάσταση».

 

Και συνέχισε: «Σε αυτή τη φάση, η αδερφή του έχει πάει στην Τουρκία και ήρθε σε επαφή με το γραφείο τελετών που κανονίζει τον επαναπατρισμό του Richard».

Εκπρόσωπος του Foreign Office δήλωσε πως «υποστηρίζουμε την οικογένεια ενός Βρετανού που πέθανε στην Τουρκία και είμαστε σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές».

 

Από την πλευρά της, η ιρλανδική κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως «είναι σε γνώση μας η υπόθεση και παρέχουμε διπλωματική βοήθεια».

Φωτογραφίες: metro.co.uk

 

Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι γνωστή μεταξύ άλλων και για την μεγάλη βιομηχανία ιατρικού και οδοντιατρικού τουρισμού, από τη λεύκανση δοντιών μέχρι τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ