Ο Ιακωβος Γκόγκουα αποκαλύπτει τα 5 μυστικά αντιγήρανσης που όντως «κάνουν δουλειά» στο πρόσωπο σας

O γιατρός Ιακώβος Γκόγκουα συμβουλεύει:  

 

Πόσα από αυτά γνωρίζετε και έχετε υιοθετήσει;

Είτε έχετε ανακαλύψει ήδη τα πρώτα σημάδια γήρανσης, είτε θέλετε να αντιμετωπίσετε πιο προχωρημένα σημάδια, παρακάτω θα μάθετε 5 συμβουλές αντιγήρανσης που έχουν πράγματι αποτέλεσμα.

Η χαμένη λάμψη σας

Η θαμπή, ανομοιόμορφη όψη πάει χέρι-χέρι με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και γήρανση – αλλά δεν χρειάζεται να μείνει έτσι. Υπάρχουν συστατικά – κλειδιά που αναζωογονούν την επιδερμίδα και ανακόπτουν τη διαδικασία που οδηγεί σε υπερμελάγχρωση, ώστε να πάρετε πίσω τη φυσική, νεανική λάμψη σας. Η βιταμίνη C είναι το συστατικό που χρειάζεστε! Βεβαιωθείτε πως τη συνδυάζετε πάντα με αντηλιακή προστασία.

Απολέπιση για απάλυνση των ρυτίδων

Προϊόντα απολέπισης με ΑHAs (α-υδροξυοξέα) ή BHAs (β-υδροξυοξέα) ανήκουν στα πιο σημαντικά μυστικά αντιγήρανσης. Αυτού του είδους απολεπιστικά συστατικά αφαιρούν τα στρώματα νεκρών κυττάρων που έχουν παραμείνει παγιδευμένα πάνω στην επιφάνεια της επιδερμίδας και δίνουν την ευκαιρία στο νέο και φρέσκο δέρμα να εμφανιστεί. Ταυτόχρονα απαλύνουν την εμφάνιση των γραμμών. Γενικά συστήνεται η χρήση α-υδροξυοξέων αν έχετε κανονικό προς ξηρό δέρμα και β-υδροξυοξέων αν έχετε μεικτό/λιπαρό δέρμα ή αν έχετε φραγμένους πόρους.

Ενισχύστε την επιδερμίδα σας

Γνωρίζατε ότι η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται έως και 30% στην αρχή της εμμηνόπαυσης, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λεπτή και πιο αδύναμη; Συνδυαστικά με τη μείωση των φυσικών επιπέδων των κεραμιδιών της επιδερμίδας, τα σημάδια γήρανσης και αφυδάτωσης είναι πλέον ορατά στην επιδερμίδα. Σε αυτή την περίπτωση ένας συνδυασμός συστατικών είναι η ιδανική αντιμετώπιση. Η ρετινόλη έχει μία αδιαμφισβήτητα καλή φήμη αναφορικά με την ενδυνάμωση της επιδερμίδας και την ενίσχυση της σφριγηλότητας, ενώ τα κεραμίδια αποκαθιστούν τον επιδερμικό φραγμό και αυξάνουν την ενυδάτωση.

Διεσταλμένοι πόροι

Όσο περνούν τα χρόνια, οι πόροι της επιδερμίδας τείνουν να ξεχειλώνουν και να διαστέλλονται. Η λύση; Η νιασιναμίδη έχει την ιδιότητα να αποκαθιστά τους διεσταλμένους πόρους και να τους επαναφέρει στο φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος.

Αντιγήρανση εκ των έσω

Τα συμπληρώματα ομορφιάς μπορούν να βελτιώσουν την επιδερμίδα εκ των έσω, ενώ σημαντικό και άμεσο αποτέλεσμα έχουν οι θεραπείες με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία που εφαρμόζονται με ορό και γίνονται σε ιατρικό περιβάλλον, όπως το TotalGlow.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ