Σπύρος Σούλης: Απολυμάνετε τον κάδο σκουπιδιών σε λίγα λεπτά – Βήμα βήμα όλα όσα πρέπει να κάνετε

Ο κάδος σκουπιδιών πρέπει να καθαρίζεται σε τακτική βάση

Είναι γεγονός πως η καθαριότητα του κάδου των σκουπιδιών δεν είναι και η αγαπημένη οικιακή δουλειά κάθε νοικοκυράς. Επειδή, όμως πρέπει να γίνετε τακτικά, σας έχουμε τον τρόπο για να απολυμάνετε τον κάδο σας εύκολα και γρήγορα.

Τι θα χρειαστείτε Γάντια κουζίνας, ένα λάστιχο (αν έχετε κήπο ή βεράντα), μια καθαρή βούρτσα τουαλέτας, ένα απολυματικό σπρέι της επιλογής σας, και χαρτί κουζίνας.

Βήμα 1ο
Φορέστε τα γάντια σας και αδειάστε εντελώς τον κάδο σας. Ίσως κάποια φαγητά να έχουν κολλήσει στον πάτο του κάδου. Αφαιρέστε τα και αυτά.

Βήμα 2ο
Αν έχετε μπαλκόνι ή κήπο, πάρτε το λάστιχο και πλύντε καλά τον κάδο σας. Αν δεν έχετε, τότε απλά κάντε το ίδιο μέσα στην μπανιέρα. Μόλις τελειώσετε σκουπίστε καλά τον κάδο με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα.

Βήμα 3ο
Χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό της επιλογής σας για να ψεκάσετε εσωτερικά και εξωτερικά τον κάδο. Προσοχή στο να μην ξεχάσετε το πάνω και το κάτω μέρος του κάδου.

Tip Για μια πιο φυσική λύση καθαριότητας, χρησιμοποιήστε ξίδι και νερό αντί για κάποιο απολυμαντικό προιόν του εμπορίου. Βάλτε στον πάτο του κάδου ζεστό νερό και προσθέστε 2 φλ. ξίδι.

Βήμα 4ο
Πάρτε μια καθαρή βούρτσα με μακρύ χερούλι ή ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά τον κάδο γύρω-γύρω, μέσα και έξω.

Βήμα 5ο
Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για 5 λεπτά. Αν καθαρίσετε με ξίδι και νερό, αφήστε το να δράσει περίπου 20-25 λεπτά, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Βήμα 6ο
Ξεπλύνετε καλά τον κάδο, σκουπίστε τον με μια πετσέτα ή αφήστε τον να στεγνώσει στον ήλιο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ